ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ

ЕЛИЗИУМ

ИНВЕСТИТОР:

Юнион Асетс ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. В.Първанов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Зигурат ЕООД и Юнг Строй EOOД

АРХИТЕКТ:

ПроАрх ООД

АДРЕС:

София, жк Манастирски ливади
ИНФОРМАЦИЯ


„ЕЛИЗИУМ" е апартаментен жилищен комплекс от затворен тип, разположен в местността "Манастирски ливади" в близост до Витоша и на 15 мин. път с автомобил до центъра на град София. Непосредствената близост на възлови пътни артерии като булевард „България“ и Околовръстен път дават възможност за бърз и удобен трансфер до всички желани дестинации в София и пътищата към вътрешността на страната. В паркова среда са разположени 4 жилищни сгради, съдържащи различни типове апартаменти с висока степен на удобство и комфорт. Комплексът предлага на своите обитатели възможността да ползват добре оборудван спортен комплекс, разполагащ с плувен басейн с размери 25/10 метра, фитнес и СПА център. В дворната площ е разположено мултифункционално спортно игрище. На две сутеренни нива под жилищните сгради е изграден просторен подземен паркинг, с достатъчен брой паркоместа за всеки от апартаментите. По протежението на бъдещата югоизточна улица в партерното ниво на прилежащите сгради е обособена зона за обществено обслужване, съдържаща няколко магазина, бистро, аптека, супермаркет, детска градина, фризьорски салон и др. Дворната площ е разработена като съвременен и модерно решен парк, предоставящ на живущите отлични възможности за отдих в зелена и красиво оформена среда. Обособени са различни кътове, детски площадки, спортни съоръжения. Пространствената композиция е подчинена на застрояването и денивелацията на терена и дава възможност за функционално обвързване на всички сгради и обекти в комплекса. За запазване на големи площи с едроразмерна растителност подземният паркинг е разгърнат предимно в зоните под сградите. Така се дава възможност за разполагане на дървесна растителност, както по периферията на комплекса - за отделяне на сградите от уличния шум, така и във вътрешността на имота - за осигуряване на комфорт и уют в дворното пространство. Комплексът е с контролиран достъп и денонощна охрана, с ефективна система за видеонаблюдение, което осигурява на живущите сигурност и спокойствие.

-На първия етап, в рамките на комплекса в експлоатация ще бъдат три жилищни блока (блок 1, блок 2 и блок 6), състоящи се от 268 апартамента с обща РЗП от 41 960 кв.метра.
-Вторият етап включва изграждането и пускането в експлоатация и на блок 5 с нови 82 апартамента, както и на Фитнес и СПА центъра с плувен басейн.
Други показатели при приключване на първия етап:
∙ Площ на УПИ – 21380 кв.метра;
∙ Застроена площ – 4367 кв.метра;
∙ Разгърната застроена площ – надземна – 26 572 кв.метра;
∙ Плътност на застрояване – 20%;
∙ Кинт – 1.27;
∙ Процент на озеленяване – 50%.

Конструкциите на сградите са стоманобетонни - скелетно безгредови, изпълнени по монолитен начин, включително и покривите. По целия контур на сутерена са изпълнени стоманобетонни стени за поемане на земния натиск. Зидариите са от керамични тухли с  дебелина от 25 и 12 сантиметра, съответно за външните и вътрешните стени.
Отделено е специално внимание на топлоизолацията на сградите, което е осъществено по система WEBER, чрез мазилки, минерална вата, EPS, както и вентилируема окачена фасада.
Изградената отоплителна инсталация е с топлоносител вода и параметри 80/60оС. Във всеки апартамент са монтирани котлета на газ. Отоплителните тела са алуминиеви радиатори.
Във всички входове има асансьори, които обслужват жилищните етажи и подземния паркинг.
В подземния паркинг е инсталирана вентилационна система, включително и са предвидени въздуховоди за отвеждане на тежките газове.
Всички апартаменти се продават със склад и  възможност за избор на паркомясто към тях.


МЕСТОПОЛОЖЕНИЕ
Квартал „Манастирски ливади“ е един от най-бързо развиващите се райони на столицата. Разположението му в близост до Витоша и престижните квартали „Бояна“, „Драгалевци“ и „Киноцентър“ от една страна, и близостта на Центъра на София – 15 минути път с кола – от друга, го правят предпочитано място за живеене. Кварталът се характеризира с тиха и спокойна атмосфера, уникален микроклимат и чист въздух. Лифтът, достигащ сърцето на планината и ски пистите се намира в непосредствена близост. На територията на Манастирски ливади се намират МБАЛ „Света София“, хотел „Феста“, бутикови магазини, заведения от сферата на услугите и забавленията. В близост са поликлиника, спортна зала, три реномирани училища, Националният исторически музей и т.н.

ПЛАНОВЕ НА ЖИЛИЩАТА
Блок 1 се състои от седем жилищни входа, в които има 143 апартамента (3 петстайни, 14 четиристайни, 50 тристайни, 74 двустайни и 2 студиа).
Блок 2 се състои от пет жилищни входа, в които има 101 апартамента (1 петстаен, 3 четиристайни, 42 тристайни, 40 двустайни и 15 студиа).
Блок 6 се състои от три жилищни входа, в които има 24 апартамента (21 четиристайни и 3 тристайни).
При проектирането на жилищата е търсено максималното окапацитяване на площта, при оптимално функционално разпределение. Всяко жилище има поне една тераса.
Всички жилища се продават със степен на завършеност до шпакловка и замазка.

ОБЩИ ЧАСТИ – СПА, МАГАЗИНИ, ПАРК И ДР.
На разположение на живущите и тяхните гости, в рамките на комплекса ще функционират:
∙ Супермаркет;
∙ Заведение за бързо хранене;
∙ Аптека;
∙ Фризьорски салон;
∙ Детска градина;

На площ от близо 1500 кв. метра е разположен атрактивен СПА-център, в който функционират:
∙ Закрит плувен басейн с размери 25/10 метра;
∙ Масажно студио;
∙ Финландска сауна;
∙ Билкова сауна;
∙ Парна баня;
∙ Джакузита;
∙ Зала за аеробика;
∙ Салон за фитнес.

В парка са обособени детски кътове за най-малките обитатели от всички възрасти. За възрастните има различни спортни уреди, както и барбекю зона. Дървесното и храстовото присъствие е разнообразно.

УПРАВЛЕНИЕ НА КОМПЛЕКСА
Спокойствието и сигурността на жителите са гарантирани от фирма за фасилити мениджмънт, която оперира на територията на комплекса и в съответствие с поетите от нея договорени задължения обезпечава:
∙ 24-часова охрана с жива сила, 365 дни в годината;
∙ Контрол на достъпа на всички лица и автомобили;
∙ Денонощно видеонаблюдение и видеозаснемане на входовете, подходите, подземния паркинг и общите части;
∙ Поддържане на озеленяването и осъществяване на съответните мероприятия за тази цел;
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: