НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Хотели и ваканционни комплекси > КЛУБ ХОТЕЛ РИУ ХЕЛИОС ПАРАДАЙЗ

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

КЛУБ ХОТЕЛ РИУ ХЕЛИОС ПАРАДАЙЗ

ИНВЕСТИТОР:

Тера Тур Сервиз ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Планекс ООД

КОНСТРУКТОР:

Терас А ООД - инж. Емил Цаков

АРХИТЕКТ:

Вамос ООД

АДРЕС:

Св.Влас
ИНФОРМАЦИЯ

АРХИТЕКТУРНА КОНЦЕПЦИЯ

    Характерният облик на хотела се определя от класическо обемно-пространствено решение, със силно изразена централна ос на симетрия, красноречиво обоснована и от функционална гледна точка. Основната сграда в план е с форма, близка до подкова, със стаи, изцяло ориентирани към морето, с разположени симетрично на оста външни басейни и прилежащи площи.
    В северната част на сградата се намират обслужващите коридори, с оглед неатрактивната гледка и неблагоприятното изложение. От тази страна са ситуирани и главният вход към комплекса и паркингите.
    В идейната концепция на арх. Франциско Хернанз архитектурният образ и формообразуването на комплекса са инспирирани от регионалната архитектура и по-конкретно византийското наследство на Балканския полуостров, с умишлено търсено „дворцово звучене“, като част от маркетинговата стратегия за привличане на туристи. По тази причина сградата е декорирана с полусферични и полуцилиндрични куполи, които й придават уникален силует. Друга характерна черта са дълбоките сенчести лоджии към всяка стая, които освен пластика на фасадата, осигуряват и приятни следобеди на туристите. Всичко е решено в топли, естествени цветове.
    Отличителни за основната сграда са много добре развитите общи части с тематични ресторанти в различен стил, предлагащи разнообразна кухня; бар-салон за 300 души с професионална сцена за представления; спа център с вътрешен басейн и фитнес зала.
    Външните пространства са богато озеленени, като са предвидени водни атракции, различни басейни, оборудвани с множество съоръжения, воден бар, специален ресторант за дневно хранене в отделна сграда и детски хоби мини клуб. Търсени са естествени материали като клинкерни матови плочи в натурални цветове, грапав риолит и русенски варовик в тон с основната сграда.
    Като финален щрих към обекта е проектиран и впоследствие изграден плажен ресторант и бар със специален облик и дизайн, вписващ се в югозападната част на плажната ивица на комплекса.

ИНТЕРИОР

    Интериорните пространства са изцяло подчинени на функционалните характеристики и естетическите изисквания на хотелската верига. В изграждането на цялостната концепция и изпълнението на вътрешния дизайн имат участие както професионалисти в областта на архитектурата и строителството, така и експерти от туристическия бранш. За целта на проекта са проучени последните тенденции в развитието на All inclusive хотелите по света и са разработени обмислени и детайлни решения за интериорните пространства. Постигнатият резултат е една гостоприемна и атрактивна среда, ориентирана изцяло към клиентите на комплекса и задоволяваща техните нужди и високи критерии за пълноценна, качествена почивка.
    Основните обществени зони са разположени на двете приземни нива. Всяка една от тях притежава собствен дизайн и атмосфера, продиктувани от специфичната функция и архитектурните характеристики на пространството. Така например обширните зали на Основния ресторант напомнят бален салон, Българският ресторант пресъздава местните традиции и история, Азиатският ресторант пренася посетителите в Далечния изток, Караоке барът е оформен като комбинация между ирландски пъб и пиано бар, а Бар салонът притежава атмосферата на кабаре. И тук са използвани съвременни материали и технологии, които допринасят допълнително за уникалното усещане у посетителите.

ПРИЛОЖЕНИЯ: