СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Сгради с елементи на зелена архитектура > АМЕРИКАНО-АНГЛИЙСКА АКАДЕМИЯ -УЧИЛИЩЕ, ДЕТСКА ГРАДИНА, АДМИНИСТРАЦИЯ И ПАРКИНГ

СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА ЗЕЛЕНА АРХИТЕКТУРА

АМЕРИКАНО-АНГЛИЙСКА АКАДЕМИЯ -УЧИЛИЩЕ, ДЕТСКА ГРАДИНА, АДМИНИСТРАЦИЯ И ПАРКИНГ

ИНВЕСТИТОР:

Ф.Р.М. ООД

КОНСТРУКТОР:

инж.Климент Давидков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Маркан ООД

АРХИТЕКТ:

арх.Крейг Макконли, технически и работен проект- арх. Мира Симова, арх. Евгения Начева

АДРЕС:

с.Лозен
ИНФОРМАЦИЯ

Новата сграда на Американско Английска Академия е разположена в  спокоен, но лесно достъпен околоградски район на София. Парцелът е с площ от 13 133 кв.м и се намира на основния път, водещ към с. Лозен.
Тук ще учат деца от предучилищен до дванадесети клас, като капацитетът е за 240 ученика. За най-малките  има предвидена детска градина, където грижи ще бъдат полагани за до 40 деца.
Комплексът разполага с голяма многофункционална зала от 1100 кв.м, заедно с обслужващите зони, оразмерена за 700 души. Освен учебните стаи са проектирани и нужните специализирани помещения като по-малката репетиционна зала, обширна библиотека, компютърни кабинети и лаборатории.
Извън сградата са предвидени места за игра, спорт и отдих – детска площадка, футболно игрище и амфитеатър за провеждане на празници на открито.
Учебните помещения и всички общи пространства са проектирани така, че да отговарят както на нормативните изисквания, така и на съвременните стандарти за подобен тип сгради. Децата, които учат тук, не само ще получат качествено образование, но ще имат възможност да растат в една уютна, естетически издържана и приятелска среда.