СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ХОТЕЛ ТЕОДОРА ПАЛАС

ИНВЕСТИТОР:

Медиком ООД - Русе

КОНСТРУКТОР:

Инвест проект 09 ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Медиком ООД

АРХИТЕКТ:

Проект – Консулт ЕООД, арх. Пламен Тотев Маринов

АДРЕС:

Русе
ИНФОРМАЦИЯ

Идеята:

     „Хотел „Теодора Палас“ - лукс и комфорт в бизнес сърцето на Русе!

    Хотелската част представлява напълно реконструирана и реновирана бивша административна сграда на производствено предприятие, към която е достроена нова двуетажна сграда, в която се помещават луксозен ресторант и стилни конферентни зали.
    Хотелският комплекс се намира в Източна промишлена зона – Русе, в непосредствена близост до Дунав мост, на главен път Е 85.
    Идеята на инвеститора е, именно със своето ключово местоположение, хотелът да предлага пълен набор от бизнес услуги на високо качество - хотелско настаняване, конферентни услуги, ресторанти - както за нуждите на големите производствени предприятия в района, така и на преминаващите през границата чуждестранни туристи.

Предизвикателството:

    Екипът на „Медиком“ ООД преминава през предизвикателството да реконструира изцяло сградата като премества главния вход и обособява три типа различни по големина  стаи и сервизни помещения. Изпълнява се укрепване на носещата конструкция на сградата с противоземетръсни шайби и рамки. Изгражда се система от четири вида тръби – отопление, вентилация, климатизация, допълнително е направена инсталация за отвеждане на конденза от климатиците в стаите. Поставя се алуминиева дограма със стъклопакети и термомост, окачени тавани от гипсокартон в стаите и тип „Армстронг“ в обществените пространства, поставя се външна изолация EPS 10см.
    Построява се нова двуетажна сграда, с топла връзка към вече реконструираната, както на първия, така и на втория етаж, в която се помещават просторна конферентна зала с капацитет 140 човека, ресторант за 220 човека, просторни кухненски помещения, складове.
    Изгражда се лятна градина на две нива с капацитет 200 човека, просторен паркинг, оборудва се детска площадка, оформят се цветни градини и зелени площи.
    Проектът се изпълнява с висококачествени материали, антибактериални бои, съвременни системи, които гарантират правилното функциониране на комплекса, ергономия и енергийна ефективност.
    „Медиком“ ООД в качеството си на инвеститор и изпълнител, извършва  със собствани ресурси всички строителни дейности, изработването на мебелите в хотела, поставянето на гранитогрес, каменни настилки и облицовки. Фирмата използва собствена строителна техника.

Фасадата
Фасадата е решена в изискано червено и бронз, с оригинално шахматно разиграване на различни по големина правоъгълници, което придава на сградата изчистен и стилен бизнес вид, а в също и я прави забележима от далечни разстояния. Комбинацията от стъкло и алуминий, използвана в просторната тераса към конферентната зала, допринася допълнително за луксозния вид на хотела.  

Зелен отпечатък
Изцяло в отговор на съвременните европейски изисквания, в паркинга на комплекса се изгражда зарядна станция за зареждане на електромобили. Използва се вода от сондаж за поливане на зелените площи.

Интериорните решения:

Хотелът се състои от 1 подземен и 5 надземни етажа, като предлага 30 стаи с общ капацитет за настаняване 70 човека.

В концепцията на интериорния дизайн се залага на стилни, изчистени форми, модерно и бизнес излъчване, пастелни ненатрапчиви цветове, качествени естествени материи, комфорт.  Стаите са оборудвани с всичко необходимо за престоя на бизнес гости, като дискретно е подбран и елемент на изненада – всеки етаж е решен в различен цвят – от пастелно жълто и резеда, до нежно синьо и романтично розово – допълнително очарование към уютната и приятна атмосфера в хотела.

Конферентната  зала с капацитет 140 места е решена изцяло в делови стил – в сребристо и бордо и е оборудвана с отделни модулни маси, позволяващи различни подредби. На разположение на гостите са отделни санитарни помещения, просторна тераса, изключително подходяща за кафе-паузи и коктейли на открито, помещение за симултантен превод. Стъклените подвижни врати и кухненския асансьор допълнително допринасят за пълния комфорт на гостите.

Интериорът на ресторант „Палас“ пленява с премерен лукс, нежни форми в цвят шампанско и зелено, оригинална декоративна арка на една от стените, мебели от масивно дърво, качествен тесктил.  Заведението се състои от две зали, отделени една от друга с подвижни стъклени витрини, позволяващи едновременно провеждане на две отделни събития, както и организиране на лични празници, сватби, фирмени събития и коктейли с общ капацитет 220  места.