СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ

ИНВЕСТИТОР:

„АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД

КОНСТРУКТОР:

"СТИЛПРОЕКТ МН" ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

„АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД

АРХИТЕКТ:

„АРТЕКС ПРОЕКТ” ЕООД

АДРЕС:

гр. София, район Изгрев, ул. „Елемаг” № 32
ИНФОРМАЦИЯ

ЛОКАЦИЯ
ул. „Елемаг“ №32, кв. „Изгрев“

ОПИСАНИЕ
ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ е жилищна сграда с лице и характер, която внася класа в средата, в която е ситуирана. Естетиката, премислена до последния детайл, е единна, подчинена на идеята за изисканост, достойнство, неповторимост. Същевременно тя демонстрира моралния ангажимент на компанията да осигурява всепроникващо качество. Облицованата с естествен камък вентилируема фасада, синтез на класика и модерност, на чисти линии и изящни детайли, е само първата среща със стила на ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ.Общите площи, като централното фоайе, етажните фоайета и др., впечатляват със своя неподражаем стил и взискателно изпълнение. С тях АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ за пореден път утвърждава, че чувството за общност у обитателите може да се насърчи с пълноценно общуване в красива среда. Логото на сградата намира своите елегантни интерпретации във фасадата, фоайето, вътрешните апартаментни врати като изтънчен орнамент, обединяващ акцент и своеобразна гаранция за качество. Емблематичната визия на ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ няма за цел да шокира и доминира. Тя излъчва класата на архитектурата, вземаща за отправна точка потребностите на човека и града, изразяваща стил и фино чувство за мярка.

Характерен облик на ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ са перфектно разработените функционални схеми различните типове жилища. Далеч от еднотипните решения за жилищните пространства, сградата визуално и концептуално отделя последните три етажа. Заети са от по-малко на брой и по-големи по квадратура апартаменти, до които се стига с отделен, само за тези три етажа, асансьор. Гаражите на партерното ниво са предвидени за собствениците на тези жилища. Гаражи – единични и двойни – има и на сутеренното ниво. Подземните гаражи са достъпни посредством автомобилна рампа откъм ул. „Елемаг“. На първо и второ ниво на сградата е проектиран голям медицински център.
На всяко типово етажно ниво има по един двустаен, два тристайни и един четиристаен апартамент. Проектът позволява обединяване на пространствата. Спалните са просторни (17–25 кв.м) и повечето от тях са със собствена баня и дрешник. Впечатляват просторните дневни с големи витрини до пода на помещенията, като светлата височина на жилищните пространства е 3.00 м.

ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ предлага стимулираща и здравословна среда на живот при пестеливо използване на енергийни ресурси, с параметри на енергийно ефективно жилище за обитаване. Енергоспестяващото функциониране на сградата е заложено в избора на висок клас материали и технологии ( керамични тухли WIENERBERGER; интегрирана топлоизолационна система „BAUMIT” – 15 см; алуминиева дограма с прекъснат термомост Reynaers –Белгия, система CS77 и др./ и в разпределението на пространствата. Комфортът на живеещите е гарантиран от принципа „от вътре навън“: проектът се заема първо с грижата за жилище с оптимални параметри на ослънчаване, енергопотребление, с гъвкави възможности за персонализиране; после се търси ефектната фасада.

Значителната зелена площ, отразяваща и обогатяваща биоразнообразието в района, е замислена като вътрешен двор с ограда. Контролираният достъп гарантира спокойствието на децата на площадката за игра и на техните родители. Естетиката на ландшафтния проект и гарантираната му поддръжка създава и неповторима гледка отвисоко към градината.

Името на сградата – ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ – напомня нещо специфично за мястото, предпочетено от посолства като това на Германия, Русия, Япония, Аржентина. Престижът на района се дължи и на взискателните клиенти, които търсят рядкото съчетание на зелена среда и комуникативност. Сградата е в близост до бул. „Драган Цанков”, но благодарение на озеленяването зоната е съвсем тиха. С лесен достъп до главните пътни артерии на града и само на крачка от метростанция „Жолио Кюри”, ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ има съвършеното местоположение.

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ представя ЕЛЕМАГ ДИПЛОМАТ с удовлетворението от изпълнената амбиция. Сградата има несъмнен потенциал да се превърне в емблема на своето място. Тя изразява силата на архитектурата да вписва новопостроеното като хармонизиращо и облагородяващо присъствие, да отговаря едновременно на потребностите и на непосредствения клиент, и на обществото от здравословна и вдъхновяваща среда на живот.