СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ

ЖК АКВАРЕЛ 2

ИНВЕСТИТОР:

Пи Ел Ейч Инвест ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Веселин Първанов и инж. Петър Димитров

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Планекс ООД

АРХИТЕКТ:

Е-Арх Студио , арх.Мартин Христов

АДРЕС:

Варна
ИНФОРМАЦИЯ

Жилищен комплекс „Акварел 2“, (гр. Варна) кв. „Бриз“  е разположен върху площ от 3030 м2, като застроената площ е 1080 м2. Общата РЗП е 5180 м2. При ситуирането  на сградата в имота, отчитайки и денивелацията на терена, целта на инвеститора е максимален брой апартаменти да имат гледка към морето и заобикалящата  паркова среда. Комплексът се състои от две тела, Г – образно разположени на фуга с основна ориентация юг - изток. Общо в сградата има 56 апартамента.
Архитектурният образ е изчистен с подчертаване на бели, начупени, вълнообразни ленти, които като „вълна“ преминават през целия обем. В план сградата наподобява чайка ориентирана в посока към морето.
Благодарение на ясно изразеното хоризонтално членене и ефирни стъклени парапети, сградата се вписва „леко“ в околната среда без да натоварва пространството.
Особено внимание е обърнато на всеки детайл – от фасадите и решението на панорамната тераса – до индивидуалния интериор (подчинен на темата „цвят“) на фоайето и общите части. Приоритет има прилагането на естествени материали, характерни за „морската къща“ – дърво, камък, стъкло, съобразено със съвременната линия на сградата.

Основните опорна точки на проекта са „зелено“, „функционално“, „социално“ с крайна цел – отлична среда на живот.
Запазването на наличната едроразмерна растителност – кедър, бор, кипарис и обогатяването на зелените площи с допълващо озеленяване показва отношението на инвеститора и проектанта към природата и хармоничното вписване на проекта в околната среда. Изпълнена е система за събиране и оползотворяване на дъждовните води, приложени са редица мерки за намаляване на консумацията на електро енергия.
При главния вход е обособено просторно фоайе, където са организирани кътове за портиер и приемна за гости на комплекса. През зимния сезон фоайето е и място за среща на живущите и занимания. Създаването на условия за социални контакти между живущите се допълва от няколко къта за релакс и почивка – панорамна тераса, в дворното пространство с прилежаща детска площадка, при входа на сградата.

Комплексът е затворен тип, с контролиран достъп и денонощна охрана.
Фасилити мениджмънта на сградата се осигурява от PLHome – поделение на инвестиционната компания „Пи Ел Ейч Инвест“ ООД, в пълния обем на тези дейности – почистване, охрана, поддръжка и ремонт на общи части, поддръжка на озеленяване.
Предвидени са паркоместа за всички апартаменти.

Сградата е с монолитна безгредова стоманобетонна конструкция, фасадна топлоизолационна система BAUMIT, петкамерна PVC дограма с алуминиева капачка и висок клас стъклопакет от К стъкло с аргон. Балконските парапети са изцяло стъклени с конзолно захващане в алуминиева носеща конструкция. Междуетажните плочи са шумоизолирани с плаващ под и допълнителен окачен таван. Сградата е оборудвана с два хидравлични асансьора. Отоплението и охлаждането е изпълнено с климатични локални мултисплит системи SAMSUNG.
Сградата е завършена и въведена в експлоатация без забележки през м. май 2014 година.
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: