СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Производствени и логистични сгради > ПРОИЗВОДСТВЕНО - АДМИНИСТРАТИВЕН КОМПЛЕКС НА "РОЛПЛАСТ ГРУП"

ПРОИЗВОДСТВЕНИ И ЛОГИСТИЧНИ СГРАДИ

ПРОИЗВОДСТВЕНО - АДМИНИСТРАТИВЕН КОМПЛЕКС НА "РОЛПЛАСТ ГРУП"

ИНВЕСТИТОР:

"Ролпласт Груп" АД

КОНСТРУКТОР:

арх.Десислав Мераков, инж. Адриан Маринов Проект Груп ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"ГЛАВБОЛГАРСТРОЙ ХОЛДИНГ" АД

АРХИТЕКТ:

Иво Петров Архитекти, арх. Цветан Петров

АДРЕС:

гр.Костинброд, София
ИНФОРМАЦИЯ

Описание на производствената база на „Ролпласт”

 

 

            Производствено – логистичната база  на  „Ролпласт“ се намира в „Индустриалната  зона“ на гр.Костинброд. Тя се простира върху 76 000 кв.м. площ, от който 31 109 кв.м са застроена площ. В нея са разположени:

  • „Цех за производство на PVC прозорци и врати“, където e позициониран и „Цех за производство на външни и вътрешни щори и гаражни врати“;
  • „Цех за производство на Дървени и Алуминиеви прозорци и врати“, където са позиционирани и „Цех за производство на интериорни врати“ и „Цех за студено боядисване на PVC профили“;
  • „Цех за производство и обработка на стъкла и стъклопакети“;
  • „Цех за производство на секционни врати“;
  • „Цех за боядисване на алуминиеви профили“;
  • „Склад за готова продукция“;
  • „Склад за съхранение на материали на едро“;
  • „Административна част“.

            Компанията винаги се е стремила към технологичния напредък и независимото производство. Иновациите и автоматизацията в производствените процеси са постоянно вписани в политиката на компанията. Всяка година „Ролпласт“ отделя огромен бюджет за инвестиции в производствения потенциал и съоръжения за най-високо качество и модернизация.

            Проектът стартира през 2008 г., като за планираната инвестиция от 72 млн. лв. „Ролпласт“ получи сертификат за „Инвеститор клас „А““ и приз за „Инвеститор на годината“ в областта на преработващата промишленост за 2009 г. През 2017 г. със стартиране на строежа за „Производство на цех за PVC прозорци и врати“ „Ролпласт“ за втори път стана „Инвеститор на годината“ в категория „Инвестиции в разширяване на бизнеса“.

            При проектирането на цеховете бяха поставени високи изисквания за качеството на изпълнение и комфорта на работа, както в производствената, така и в офисната част. Всички цехове са с шлайфана бетонова настилка, стени от сандвич панели, светлинни куполи, който са равномерно разположени по цялата площ на покрива. Преследвайки целите за изграждане на енергоефективни и екологични помещения, по цялата площ на покрива равномерно са разположени светловоди за слънчева светлина, които са един от най-добрите начини за намаляване на разходите за електрическа енергия посредством естествената светлина. Във всеки цех има изграден офис, който е проектиран, така че да се наблюдава и контролира целия производствен процес. Офисите са изпълнени с фасадни системи от дърво с алуминиева капачка със специални шумоизолиращи стъклопакети. За по-добрия комфорт на работа офисите са направени с инсталации за отопление и охлаждане и специални акустични пана, които допринасят и за по-добра естетична визия. Интериорните проекти са изпълнени в елегантен и изчистен стил с цветови акценти в обзавеждането в син, сив и жълт цвят.  

В базата е разположена столова зона с капацитет за около 50 места и „релакс“ зона, в която са разположени маси за игра на тенис, площ за игра на федербал и масажни столове.

             Височината на производствените халета е проектирана в зависимост от нуждите на съответното производство. Например: В „Цех-а за производство на стъклопакети“ височината на халето е 14 м., което се налага заради наличието на мостови кран, който се използва за разтоварване и преместване на „Джъмбо“ стъкла. Между отделните халета има топла връзка. В „Цех-овете на производство на стъклопакети и PVC прозорци“ има работен офис на служителите от отдел „Поддръжка на машини и производствено оборудване“, санитарен възел и кът за отдих с маси, пейки и вендинг машини.

ПРИЛОЖЕНИЯ: