СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради и комплекси до 10 000 кв.м. РЗП > ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ "GENTLE PARK"

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ЕДНОФАМИЛНИ КЪЩИ "GENTLE PARK"

ИНВЕСТИТОР:

"КА С РЕНТ" ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"ДЖЕНТЪЛ ХАУС ЕООД"

КОНСТРУКТОР:

"МБ Проект" ЕООД

АРХИТЕКТ:

"ЛП АРХ" ООД, арх. Атанас Панов, арх. Лорита Панова, арх. Грета Атиа

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Обект:                         „Джентъл парк“ – Комплекс от 13 жилищни сгради с допълващо застрояване

                                   

Местоположение:        УПИ XX-789,1426,1427, кв.7

м. „Малинова долина – обслужващи обекти на околовръстен път“, гр. София

 

Възложител:                „КА С РЕНТ“ ООД

 

Проект:                        „ЛП Арх“ ООД

                                    бул. „Драган Цанков“ 12-16

                                    тел.: 02 – 816 3070

                                    contact@lpgroup.bg

www.lpgroup.bg

 

                                    арх. Атанас Панов

                                    арх. Лорита Панова

                                    арх. Ивайло Игнатов

                                    арх. Грета Атиа

 

Проектно решение

 

Жилищната група от еднофамилни къщи „Джентъл Парк“ е разположена в полите на Витоша, в един от най-модерните и бързо развиващи се райони в София.

 

В близост до Бизнес Парк София, Ринг Мол, станцията на Симеоновският лифт и с удобна връзка до основни градски артерии и транспорт, както и с удобна връзка с метрото.

 

Мястото е във високата част и има перфектно южно изложение и гледки към Витоша и София.

 

Парцелът е с вход от запад и вътрешната обслужваща алея е разположена от северната страна по протежението на изток, като осигурява и зелена завеса към прилежащите парцели от север.

 

Достъпът до гаражите и главните входове на сградите е от същата алея в ниската част, като същите са достъпни без рампи и стъпала, всеки в обособено собствено пространство, рамкирано от богато озеленени цветарници и едроразмерна растителност.

 

Осигурен е също и самостоятелен вход до всеки един от прилежащите южни дворове за гости, както и за обслужване на зелените площи без обезпокояване на обитателите.

 

Главният вход на всяка сграда е с голяма козирка създаваща комфортно предпространство, което действа като едно цяло с двуетажното лоби на входа.

 

През витрината се вижда и емпорето на основното ниво - на зоните за дневно обитаване, както и елементите на интериорната декорация и озеленяване, което подсилва усещането за единство между вътрешното и външно пространство.

 

За разлика от респектиращата, почти монументална фасада на входа, южната фасада е само на две нива, богато остъклени към двора и басейна с покрита тераса при връзката с дневната, позволяваща на обитателите да се радват на градината и водната площ не само през лятото, но и през междинните сезони.

 

Всяка една от къщите е с перфектна гледка към планината и градината на юг и към София от нивото на дневната и две от спалните.

 

Разпределенията на къщите са разработени така, че да покриват основните изисквания за функционалност и комфорт на едно съвременно европейско семейство.

 

Градоустройственото решение позволява на всеки от собствениците на отделните имоти да ползва двора ефективно, като визуално, дворовете на прилежащите в съседство къщи, представляват част от просторна градина с единна ландшфтна архитектура.

 

Фасадите са решени с естествени материали - бяла мазилка, дърво, метал, видим бетон и др., хармониращи на общата идея за представителност и уют, както и на целта, естетически средата да не бъре компрометирана от времето и да се вписва в ландшафта, изграждайки едновременно хармоничен ансамбъл и запазвайки индивидуалността на всеки един обект.

 

Технико-икономически показатели:

 

УПИ:                                                    2211 кв.м

Застроена площ:                                2337.44 кв.м

РЗП:                                                    5336.85 кв.м

РЗП с включено подземно ниво:         7697.27 кв.м