СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ НАД 10 000 КВ.М. РЗП

ЖС "ЕДЕЛВАЙС 3"

ИНВЕСТИТОР:

"Еделвайс – 3 Бояна" ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Десислав Радостинов Мераков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Диана Комерс 1 ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Борислав Дойчев Загорски

АДРЕС:

кв."Бояна", София
ИНФОРМАЦИЯ

Еделвайс 3 e жилищен комплекс от затворен ти,п разположен на площ от 13,165 дка в Бояна, в непосредствена близост до Резиденция Бояна.. Близостта до бул. България и Околовръстния път, прави  достъпa и комуникацията бързи и лесни. Състои се от 4 жилищни сгради сред богато озеленена паркова среда. В комплекса има общо 84 апартаменти и ателиета. Всяка сграда е проектирана и построена на 6 жилищни етажа, а апартаментите се открояват с перфектна функционалност с квадратури между 140 и 300 кв.м., разпределени в имоти с две, три и четири спални. Всички апартаменти са с чиста правоъгълна функционална схема, отговаряща максимално на съвременните изисквания за обитаване.

На партерните нива комплексът привлича любителите на природата, като предлага апартаменти със собствени обособени дворни пространства. Тази иновация на българския пазар за недвижими имоти се приветства все повече, а сигурността която  осигурява затворения тип комплекс дава спокойствие на живущите.

Главната идея на комплекс Еделвайс 3 е да осигури комфортна и спокойна среда за живеене сред природата, близо до планината, с уникални гледки към София и Витоша.

Паркирането в комплекса е осигурено в подземен паркинг и по периферията на имота, за да се осигури комфорт на обитаване в зоните за почивка. В комплекса са разположени общо 16 надземни паркоместа и 102 подземния гаража. Решението за подземно паркиранет дава възможност за богато озеленена паркова среда, кътове за сядане в алеите между сградите, алеи за разходка и велосипеди. Комплексът разполага с два броя детски площадки, открит басейн и закрит фитнес.

Комплексът се откроява със своята съвременна и изчистена архитектура. Търсени са ниски енергийни разходи чрез добри излолационни материали, качествени дограмии детайли.

Комплекс Еделвайс 3 обединява инвеститорските желания и проектантските виждания. Той осигурява спокойна и релаксираща среда за живот сред богата зеленина, без да се търси максимална застроена площ. Парковата среда на комплекса се вписва хармонично в полите на Витоша, обогатява пространството и осигурява плавен преход от градската среда към природата.