СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

КОМПЛЕКС "СВЕТИ ЙОАН 1"

ИНВЕСТИТОР:

"СВЕТИ ЙОАН РИЗОРТ" ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. П. Иванов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"САТУРН - 2" ООД

АРХИТЕКТ:

Студио "ДЖЕНИГ"

АДРЕС:

гр. Созопол, местност "Каваци"
ИНФОРМАЦИЯ

“СВЕТИ ЙОАН 1” е уникален по своята архитектура модерен комплекс– Созополски колорит в Средиземноморски стил с морска панорама на първа линия в един от най-древните градове по българското Черноморие – античният гр. Созопол. Архитектурен шедьовър с привлекателна локация и изискано подбрани фасадни, екстериорни и ландшафтни композиции в унисон със заобикалящата среда, създаващи усещане за комфорт и спокойствие в близост до морския бряг и пясъчни дюни.

 Регулярното ситуиране на трите пететажни входа, насочени с гледка към морето, известните къмпинг Смокиня и Каваци  от една страна и към планина Странджа от друга страна са идеалното съчетание, което прави комплекса индивидуален и с атрактивна локация. Нашият стремеж към хармонично съчетание, едновременно на функционалност, естетика, конструктивно решение, създаде не просто сграда , а истинско произведение на изкуството.

Архитектурата на комплекс „СВЕТИ ЙОАН 1“  е концептуално водена от античния облик на древен Созопол в съчетание с недокосната природа, морска панорама и защитени пясъчни дюни, открояващи се с ослепителен златист пясък. Чистият и свеж въздух, морска и планинска живописна гледка, не позволяват „Свети Йоан“ да остане незабелязан.  

Умело съчетаните детайли по фасадата се открояват и  дооформят яркия художествен облик на комплекса. Дървените капаци, дървени декоративни елементи и перголи в комбинация с декоративни елементи от екструдиран пенополистирол, покрити с полимерно покритие, изваяните парапети с богата орнаментика от ковано желязо, пиластри, рустика придават завършеност и изтънченост. Креативност и отношение към детайла са видими при решение на фасадата от Инвеститора и Архитекта. Всеки етаж и детайл са акуратно подбрани и съчетани в цветова гама на декоративна минерална мазилка и мазилка с релефен отпечатък от Baumit. Изборът от травертин и варовик по фасада и тераси са завършващи елементи , които доизграждат безупречния стил и съвършенство.

“СВЕТИ ЙОАН 1” се отличава с богата , наподобяваща оазис градина, в която могат да се видят екзотични палми- трахикарпуси с височина 6 и 4 метра, италиански пирамидални кипариси , ацери „Palmatum” , известни като „японски клен“, магнолии «грандифлора», японски вишни, явори,  кълбовидни туи, рози Дейвид Остин и лигуструм около тераските, всички с индивидуално проектирано парково осветление предават една пленителна и романтична атмосфера.  „СВЕТИ ЙОАН 1“ се характеризира с колосален в размери, проектиран на две нива инфинити басейн. Формата му наподобява специфичните извивки на орнаментиката и следва траекторията на разположението на сградата. Басейнът се слива със съпътващата среда и индивидуализира Свети Йоан. Комплексът се отличава със собствено изграден и осветен Параклис на „Свети Йоан  Предтеча“ , който свързва всеки един посетител и собственик с божественото.

 Съвместната работа между Инвеститора и Архитекта поражда разнообразни, достъпни за широк социален кръг архитектурни разпределения, а именно: студиа (28/32м2), едноспални апартаменти (40/52м2), двуспални апартаменти (52/72м2), пентхаус (250м2), всички от които с балкони и тераси, предлагащи живописни гледки към созополския залив и плаж на известните къмпинг Смокиня и Каваци, Странджа планина. Апартаментите са модерни и стилни в съчетание с оптимално обособени и едновременно функционални пространства - антрета, преходни всекидневни с кухненски боксове, уютни спални с комфортно обзаведени санитарни възли. Сигурността на комплекса е решена с контролиран достъп и видеонаблюдение, които осигуряват спокойствието на собствениците.

Базата на комплекса е с високо ниво на комфорт, с развита инфраструктура и удобства:

 •  Външен открит инфинити басейн, в който ще усетите свободата и безкрая на морето;
 •  Чадъри и шезлонги с релакс зона;
 •  Параклис „Свети Йоан Предтеча“
 •  Целогодишна охрана;
 •  Рецепция;
 •  Паркинг;
 •  Морски спортове;
 •  И други удобства и развлечения ;

 

 • Инвестиционни характеристики на сградата: Целта ни в реализирания проект е градоустройствено разработване на пространството в имота- ситуиране на сградите в комплекса, функционално зониране на площите за озеленяване, пешеходни алеи, басейн, рекреация, автомобилен достъп и паркиране, достатъчен брой парко места , решени с паркинг зони. «Свети Йоан 1» е жилищна сграда , състояща се от три входа D, E , F  с общ брой от 72 апартамента. Сградата е проектирана и реализира с основна цел да предложи различни апартаменти – студиа, едноспални, двуспални, триспални  съчетани с оптимално обособени и едновременно функционални пространства - антрета, преходни всекидневни с кухненски боксове, уютни спални с комфортно обзаведени санитарни възли, тераси и балкони. Концепцията на сградата е да се създаде модерен комплекс, отговарящ на високотехнологични показатели, с правилно проектирани функционални решения, интериор и екстериор , които следват извънградската среда , в която е разположен комплекса. Модерен със своята съвременна концепция , но едновременно пренасящ те в прованс и извънградската среда прави комплекса интересно място за живеене и за сезонно пребиваване – отдих , почивка , уединение. Блок D,  Блок E и Блок F са построени на калкан в югоизточната част на имота ориентирани по регулационните линии. Така ситуирани жилищните сгради за сезонно обитаване, отдих и курорт позволяват обособяването на  богато озеленен двор с басейн - зона за рекреация.     Сградите са решени на 3 етажни нива с 2 подпокривни етажа, включени в допустимите кота корниз и кота било. Предвидено е изграждането на вътрешна улица за имота, която да осигури добра комуникация . Вътрешната улицата минава по и в близост до регулационните линии и е свързана с двете съществуващи улици – така се обезпечава паркирането в имота и обслужването на обекта. Достъпът до сградите се осъществява от вътрешния двор и от улиците. Комплексът разполага и с голям инфинити басейн
 • Архитектура , дизайн , функционалност:

„СВЕТИ ЙОАН 1“ е проектиран в съответствие и спазвайки заобикалящата го среда. Всички детайли , цветова гама , материали са добре подбрани и в унисон с околната среда. „СВЕТИ ЙОАН 1“ е проектиран , така че да предложи разнообразен вид функционални апартаменти за различен тип домакинство. Сградата е разположени максимално близо до границите на имота, с цел обособяване на по-обширен вътрешен двор и голям инфинити басейн.

           Предвидени са:

ВХОД D:

    - 30 апартамента

            - студия и маломерни едноспални апартаменти -8бр.

            - едноспални апартаменти                              -13бр.

            - двуспални апартаменти                                   -9бр.

            ВХОД E:

    - 12 апартамента

            - студия и маломерни едноспални апартаменти -3бр.

            - едноспални апартаменти                                   -4бр.

            - двуспални апартаменти                                     -5бр.

ВХОД F:

    - 30 апартамента

            - студия и маломерни едноспални апартаменти -8бр.

            - едноспални апартаменти                                   -13бр.

            - двуспални апартаменти                                     -9бр.

 

            Броят паркоместа е съобразен с Наредба №2 за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии.    Броят паркоместа е съобразен с Наредба №2 за планиране и проектиране на комуникационно-транспортните системи на урбанизираните територии. Отоплението на сградата е предвидено с инверторни климатици към съответните апартаменти и вентилация към бани и кухни. Вентилацията и осветяването на стълбището  се осъществява посредством покривно остъкляване. На последния подпокривен етаж то излиза на фасада и затова е предвиден и допълнителен прозорец.  

             СВЕТИ ЙОАН 1 се отличава със собствен осветен параклис на „Свети Йоан Предтеча“,  който е на разположение на всеки посетител и собственик да се потопи в божествена атмосфера.

.           Интериорът на комплекса се е решен в със средиземноморски стил. Отличително е лобито с дизайнерска рецепция, изцяло проектирана от Инвеститора , както и дървени декоративни елементи специфично подбрани , декорации от естествен тик, метални рибни пана.

 

 • Строителство , енергийна ефективност и технологични показатели:

 

Сградата  отговаря на клас „В” на енергопотребление, за което сме приложили енергийни            сертификати за блокове D,E,F  и сертификат за Енергийна ефективност.

 

Жилищната сграда за сезонно обитаване, според вида на изпълняваните функции и характеристиката на пожарната опасност се приравнява, съгласно чл.8, ал.1, табл.1 от Наредба №Iз-1971/29.10.2009г., към клас на функционална пожарна опасност  Φ1, подклас Φ1.2.

Материалите вложени в конструкцията на строежа са от клас А1 - за негорими продукти, които нямат принос за развитието на неконтролирано горене, според Приложение №6 към чл.14, ал.8 от Наредба №Iз-1971/29.10.2009г. Класът по реакция на огън на продуктите за покритие на стените и таваните на помещенията, както и на пътищата за евакуация в обекта (гипсова шпакловка с латекс) е А1 s1, d0 при изискуем от чл.14, ал.12, табл.7 B-s2, d1 т.е. значително по-добър. Подовите покрития са ламинирани с клас по реакция на огън Е, а в мокрите помещения – фаянс, теракот, гранитогрес с клас по реакция на огън А1.

Тухлената зидария бива външна 25см и  вътрешни зидове от 12см. Употребяваните тухли за 25см са: Porotherm 25 N+F Light на марката Wienerberger

Porotherm 25 N F Light са керамични блокове с по-ниско обемно тегло и специфична решетка, която запазва всички основни предимства на тухлите Porotherm, като рязко намалява разхода на зидарски разтвор. Предимството на Porotherm 25 N F Light е ,че имат добри шумоизолационни характеристики – 46dB поради добрата плътност от 650 - 1000кг/м3 , добър коефициент на топлопроводимост – 0,34 , регулация на микроклимата, огнеустойчивост.

Топлоизолационната система е с дебелина 8см и вентилируема на Baumit -  високоефективнa топлоизолационнa. Системaтa e разработенa с цел максимална съвместимост и ефективно действие на всички компоненти заедно и се предлага с гаранция от 5 до 15 години. Топлоизолационния пакет на Baumit и добрият коефициент на топлопроводимост са предпоставка за една комфортна и характерна с ниско ел.потребление сграда.

«СВЕТИ ЙОАН 1»  се характеризира и с много добра сигурност , регулирана чрез система за контролиран достъп , която е обвързана с видеонаблюдение.

 

ИНВЕСТИТОРЪТ  създава и непрекъснат визуален онлайн достъп до обекта до всички клиенти, собственици и потребители посредством панорамна камера ,от която всеки един може по всяко време да наблюдава комплекса , както и обикалящата го среда , в това чисто – плаж Смокиня, Каваци , Созополския залив , Страндажа планина. Едно предимство, с което всеки един да се потопи в атмосферата на комплекса.

 

НИЕ СМЯТАМЕ ,ЧЕ СГРАДАТА ТРЯБВА ДА БЪДЕ ОТЛИЧЕНА, ТЪЙ КАТО:

 

***УНИКАЛНА ЛОКАЦИЯ  НА СЪВРЕМЕНЕН КОМПЛЕКС ПЪРВА ЛИНИЯ В СПОКОЕН И ТИХ РАЙОН, БЛИЗО ДО КЪМПИНГ СМОКИНЯ И КАВАЦИ , СТРАНДЖА ПЛАНИНА. ЕДНА КОМПОЗИЦИЯ ОТ БОГАТА ГРАДИНА С ПАЛМИ , СЪЧЕТАНА С МОРЕ , ДЮНИ И ГОРА Е ИЗКЛЮЧИТЕЛНО РЯДКО СРЕЩАНО. СВЕТИ ЙОАН Е РАЙСКО МЯСТО ЗА ОТДИХ , КЪДЕТО МОЖЕТЕ ДА СЕ НАСЛАДИТЕ НА СПОКОЙСТВИЕ И УЮТ. ЧИСТИЯТ ВЪЗДУХ, ЕКОЛОГИЧНАТА ЗОНА В СЪЧЕТАНИЕ С МОРЕ  НА 5 МИН Е СЕРИОЗНА ПРЕДПОСТАВКА ДА НИ ИЗБЕРЕТЕ.

 

***ВИСОКО НИВО НА СИГУРНОСТ С ВИДЕОНАБЛЮДЕНИЕ , КОНТРОЛИРАН ДОСТЪП , ОНЛАЙН НЕПРЕКЪСНАТ ДОСТЪП ДО ОБЕКТА , КОЕТО ПРАВИ КОМПЛЕКСА СИГУРЕН ЗА ВАС И ВАШИТЕ СЕМЕЙСТВА.

 

***АРХИТЕКТУРАТА НА СГРАДАТА В СРЕДИЗЕМНОМОРСКИ СТИЛ , БОГАТО ОЗЕЛЕНЕНАТА ЗОНА ЗА РЕЛАКС, ИНФИНИТИ БАСЕЙН И ПАРАКЛИС В СЪЧЕТАНИЕ С ДЮНИ, ПЛАЖ , ГОРА ИНДИВИДУАЛИЗИРАТ КОМПЛЕКС СВЕТИ ЙОАН И ГО ОТЛИЧАВАТ ОТ ОСТАНАЛИТЕ.