СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ И КОМПЛЕКСИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА COLOURCODE

ИНВЕСТИТОР:

"Света Петка Инвестмънт" ООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Красимир Киров

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"Имеа Груп" ООД

АРХИТЕКТ:

"Жаки Арх Студио", арх.Жаклин Митова

АДРЕС:

Варна
ИНФОРМАЦИЯ

COLOUR CODE

Building of The Year 2019

Идеята да създадем тази сграда е да направим нещо истинско, различно от това, което сме свикнали да виждаме тук, в нашия скромен свят.

Colour Code е нашето ново вдъхновение. Инспирирани от желанието на хората да направят най-доброто за себе си – мечтан дом, символ на семейството, на независимостта.

Разбрахме, че много хора копнеят за нещо истинско, качествено, създадено с отношение, направено в синхрон с най-новите тенденции в строителството. Оказа се, че все още, в нашия морски град, Варна, няма кой да предложи нещо истински добро. Заехме се с тази кауза, заложихме на дългосрочната инвестиция – времето ще покаже колко е важно качеството и всеотдайността ни.

Нека да променим гледната точка, да изберем своя цвят, да направим нашия свят по-красив и изпълнен с цветове. Кодът за промяната е в нас и ние избираме неговия цвят. Нов подход в средата на живот, в качеството на обитаване. Да помечтаем за един по-съвършен свят и да го почувстваме. Той е тук. Щастието има цвят!

 

Сградата е основно жилищна – 21 апартамента на 4 етажа. На партерно ниво са предвидени 3 магазина/ офиса и кафе-ресторант в ъгъла, където се пресичат двете основни за района улици.

 

РЗП с подземен паркинг – 6176 кв.м.

ЗП = 1113 кв.м.

 

Градоустройствено, е разположена на улична регулация и на калкан от едната страна. Тези дадености, както и местоположението, ключово за квартала – на ъгъла на двете основни за района улици, точно срещу „Четвърта езикова гимназия“, както и близостта до други училища и парка (от запад граничи с парка към паметника на Българо-съветската дружба, а от юг – югоизток е с ориентация към морето) са вдъхновението за нейната визия и характер.

Идеята е малко на брой жилища, с големи помещения и всички удобства, подобно на еднофамилната къща, която бихте построили за семейството си. Сградата е разделена на три входа и по този начин на един етаж има не повече от 3 апартамента. Разнообразието от жилища, с различен брой спални, дава възможност за избор. Всички апартаменти са ориентирани към вътрешен, богато озеленен двор с изложение юг - югоизток и панорама към морето. Сградата се намира в един от най-красивите и комуникативни райони на морския ни град – кв. Бриз. Морето е част от панорамата на Цветен Код.

Вътрешният двор е предвиден за достъп само от собствениците на Цветен Код. Детски кът, беседка с барбекю, зелени площи, пергола със зеленина и пейки за почивка са част от дворната среда. Отделена е зона за свободното време на живущите.

В подземния паркинг има места (35 броя) за автомобилите на всички живущи и възможност за второ паркомясто за всеки апартамент. Влизането се осъществява от най-ниската част на улицата (за скъсяване на дължината на рампата), а излизането е предвидено от втора рампа, към другата улица (за удобство и комфорт). Предвидени са и няколко колонки за зареждане на електромобили и хибриди. Разбира се, от стълбищните клетки има пряка връзка с жилищата.

Просторни домове, дневните пространства са с площ от 50 до 100 кв.м.; Спалните са големи около 15-25 кв.м., за апартаментите с три спални са предвидени дрешници и втора баня към родителската спалня; Всички жилища имат килер и перално помещение; големите апартаменти имат по две бани. Предвидена е шумоизолация между жилищата и в пода между отделните апартаменти.

 

Екстериор

Сградата е решена с модерни и луксозни материали. Заложили сме на окачена, вентилируема фасада от фиброциментни плоскости, на конструкция с топлоизолация от каменна вата 10 см. Цветните части са с HPL плоскости, отново на конструкция с топлоизолация от каменна вата. Тухлите са Винербергер, а топлата вода се осигурява и от слънчеви колектори на покрива.

 

Други предимства:

-      двоен под със система на крачета на покривните тераси.

-      Инсталациите – ел.системата е изградена изцяло в гофрирани тръби, за да бъде лесно обслужването и ревизията;

-      ВиК системата е изградена от безшевните, композитни тръби на Uponor.

-      Към всяко жилище е изграден слънчев колектор (естествено на фирмата Weisman) и съответния бойлер за топла вода.

-      Климатичната система е подвързана в специално табло и са заделени ниши за външните тела на климатиците.

-      Дограмата е алуминиева, от висок клас на фирмата Schuco;

-      Слаботоковата система е отделена в отделно слаботоково табло.

-      Контрола на достъп е засилен и чрез модерните входни врати на апартаментите от фирма Солид, изготвени по наш дизайн.

-      концепцията от фасадата преминава и в интериорното простраство на входовете. Закачката е в пощенските кутии и входните врати.

-      Заложили сме на едни от най-добрите асансьори в света – Schindler.

-      Вътрешния двор, достъпен само за нашите собственици, е направен като уютен парк и място за почивка. Дизайна му е отново в пълен синхрон с идеята на сградата. А технологично, сме направили всичко по правилата на покривите – градини, над гаража, с всички необходими пластове на топло, хидро, паро – изолация, с конструктивен скок за да не се отрази градината като разлика в нивата на двора.

-      Предвидили сме кът за игра на децата, място за барбекю и смейни събирания.

-      В подземния паркинг е обособена зала за велосипеди

Вярваме, че тези от вас, които търсят доброто, качествено жилище, с човешки размери и малко съседи, изпълнено с финес към детайла и с вяра в бъдещето, ще бъдат щастливи да станат част от обитателите на нашето идеалистично начинание – Colour Code – различното, красиво бъдеще.

Вярваме в нюансите на нещата, в щастието и в цветовете на живота!

Сградата е достойна да бъде отличена за сграда на годината в нейната категория, защото:

-      Вписва се хармонично в средата, в която е поставена, отговаряйки на характера на мястото – млади хора, парк, море, позитивно бъдеще

-      Изградена е изключително качествено, с модерни, дълготрайни материали и с отношение към детайла

Провокира към промяна на стериотипите и мисленето на хората