СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Офис сгради > "САЙТГРАУНД ЦЕНТЪР"

ОФИС СГРАДИ

"САЙТГРАУНД ЦЕНТЪР"

ИНВЕСТИТОР:

“Риал Сайт” ООД

КОНСТРУКТОР:

"КОТА КОЛЕВ" ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"САРИС" ООД

АРХИТЕКТ:

Архитектурно студио "СКИЦА"

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Офис сграда от най-висок клас по отношение на сградни инсталации, материали, пространства, енергийна ефективност, функциониране и околна среда.

Обща площ на сградата 19400 кв.м, от които 10150 кв.м чисти нетни офис площи.Основното обемно пространствено предизвикателство към сградата към датата на проектиране: Теренът се намира в много бързо развиваща се среда, без да се знае как бъдещият силует ще се впише в тази среда.

Ситуирана на високоскоростна пътна артерия, сградата следва скоростта на преминаване разстилайки обемни бели ивици. Обемните елементи плавно се движат нагоре и надолу, за да оформят акценти: богати зелени тераси с изглед към София и Витоша.

Теренът се качва с един етаж денивелация от север на юг, което също е подчертано с плавното отхлупване на елементите. През интериора тази денивелация се преминава с живописна пейзажна стълба, свързваща основния просторен вход от север с парка на горно ниво от „вътрешната” страна на сградата.

От север, откъм околовръстен път, сградата е отлепена от терена чрез покрит пасаж, който представлява покрито тротоарно уширение в зоната пред магазините.

Част от цялостния проект за сградата е планирането на пешеходните връзки и пространства между и около трите съседни имота в квартала. Свободно може да се преминава през сградите и около тях.

Етажните планове са отворени офис пространства с възможност за многообразно преграждане, отговарящо на изискванията на отделните обитатели. Сградните инсталации за предвидени гъвкаво, така че в отделните части на етажа да има възможност за преграждане на самостоятелни офиси, заседателни зали, сървър помещения и кухнески кътове.

 

Строителство, енергийна ефективност и технологични показатели - до 2000 знака

- предизвикателства и постижения при строителното изпълнение на сградата

- описание на качеството на екстериора и околното пространство  на сградата, постигнато чрез използване на съответните съвременни  строителни продукти и сградни решения

- наличие на среда и инвестиции в здравословен начин на живот и обитаване на сградата-екологични зони, спортни зони ,рециклиращи системи, инвестиции в съоражения за пречистване на въздух, вода, отпадъци и т.н.

- копие от енергийните паспорти на сградите с цел изясняване на: разход на енергия на сградата, дял на възобновяемите източници, тип оборудване, КОП фактор за зимен и летен период и др.

- информация за степен на автоматизация на сградата, налични ли са паркоместа за електроавтомобили (колко са местата, налични ли са и колко са станциите за зареждане)

- наличие на сертификати, доказващи устойчивостта и качеството на сградата

Сградата очаква LEED сертификат през декември 2019.

Офис пространствата са просторни, високи и светли.

В двете подземни нива са разположени места за зареждане на електромобили.

За отоплението, вентилацията и климатизацията на сградата са използвани са най-висок клас съоръжения на Дайкин.

Целите източна, южна и западна фасади са осигурени с външни автоматизирани щори, осигуряващи висок комфорт в помещенията през топлите дни.

Фасадите на сградата са с естествен камък и висок клас остъкляване, което осигурява не само топлинен, но и звуков комфорт, предвид местоположението на сградата.

Защо смятате, че сградата трябва да бъде отличена - избройте 3 ключови качества на сградата заради които смятате, че сградата трябва да бъде отличена

Ситуирането, подходите и интериорът на първите нива е с висока степен на респект към пешеходните връзки и пространства.

Архитектурата на сградата като форми и обеми е с отличителен, запомнящ се силует.

Проект, материали, инсталации и изпълнение са съобразени със съвременните изисквания за устойчиво проектирана, изградена и функционираща сграда. Очаква се LEED сертификат през декември 2019.