СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Офис сгради > ОФИСНА СГРАДА "МОБИ AРТ БИЛДИНГ"

ОФИС СГРАДИ

ОФИСНА СГРАДА "МОБИ AРТ БИЛДИНГ"

ИНВЕСТИТОР:

"Сребърна 2" ООД

КОНСТРУКТОР:

"Макс Инженеринг"

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"Арт Е Строй" ЕООД

АРХИТЕКТ:

"Елит Проджект Груп", арх. Марин Моллов

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Мобиарт Билдинг ”

            Арт Е Строй има богат опит в строително –инвестиционния процес. Начело с управителя инж. Емил Терзиев , до момента фирмата има завършени над 40 административни и жилищни  сгради в най-престижните райони на столицата. През 2019г. завършиха успешно един от големите си проекти – МОБИАРТ БИЛДИНГ” .

            „МОБИ АРТ БИЛДИНГ “е модерна и функционална офис сграда  , разположена  в кв.Лозенец,   срещу Парадайс център. Мястото е с изградена инфраструктура и отлично позиционирано от гледна точка на комуникации и достъпност в София. Сградата е непосредствено до спирки на градския транспорт и входа на  метростанция „Витоша“.

             Сградата е атрактивна, в модерен стил , който  допълва архитектурния дух на съседните офис сгради на Арт Е Строй. Допълнителен художествен акцент добавя  и богатото озеленяване на  големите тераси и пред сградата.

Фасадата на сградата е съчетание  с окачена фасада  и  вентилируема фасадна система с облицовка от камък Травертин . Алуминиевите профили Reynars са с термомост за максимална топло и звукоизолация, с троен стъклопакет с триплекс от вътрешната страна със специални високи коефициенти на непропускливост на UV лъчите.Прозорците са със Stop ray vision стъкла и са отваряеми във всички офис помещения.  Допълнителен подчертаващ елемент е фасадното LED осветление , което допълва архитектурата на  МОБИ АРТ БИЛДИНГ. VRF Системата “Toshiba”  за  отопление и охлаждане на сградата е тритръбна , което позволява работа на различни режими на телата във всяко едно от помещенията. Вентилационната система на всеки етаж опреснява въздуха в офисите съгласно санитарно-хигиенните норми. Входната врата на сградата в с топлинна завеса. При възникване на проблем с електрозахранването , сградата разполага с мощен дизелов генератор за аварийно електрозахранване.

            Сградата е с РЗП 13 000 кв.м  разпределена между единадесет надземни нива - офиси и магазини  и две подземни нива със 100  паркоместа  и складове.

Общите части на сградата са  изпълнени с настилка от мрамор. Мазилките и топло изолациите са изпълнени с материали Баумит – от най-висок клас. Фоайето е проектирано и изпълнено с настилки от мрамор Емперадор. За луксозния вид на партера , допринася дизайнерското решение за нестандартна и раздвижена визия на рецепцията, инкрустирано метално лого в подовата настилка и облицовката на стените от естествен камък – Оникс Травертин.

Конструктивната височина на офисните площи е 3,60 м .“Open space” пространството на офисите дава възможност на клиентите ни сами да определят вътрешното разпределение, в зависимост от техните индивидуални нужди и спецификата на дейността им, както и мобилност при разпределението на работните места,при максимална функционалност. Всички офиси са с монтиран двоен под , който позволява по-голяма гъвкавост по отношение на инсталациите и точките за достъп. Структурното окабеляване в офисите е категория 6 – локализирано в подови кутии. Мокетните  плочи са най-добрият избор за употреба в обществени сгради, с най-висок клас на приложение , износоустойчивост и трудногоримост.Устойчиви са  на мебелни колелца и антистатична обработка. Осветлението в офисите е 500 LUX на ниво работно бюро. Високият клас изолация в комбинация с дограмата свеждат температурните загуби в офисите до минимум .

За удобството и сигурността на нашите клиенти допринася системата за контрол на достъп. Контролът е базиран на система Hikvision, обхващаща и Видеонаблюдението на сградата. Във фоайето има монтирани турникети, които се контролират с картови четци с възможност и за работа с пръстов отпечатък. Един от турникетите ще бъде оборудван и с модул за лицево разпознаване. За достъп до офиса на всеки етаж има предвиден комбиниран модул, който ще даде достъп по един от следните начини – пръстов отпечатък, разпознаване на лице или карта. Достъпът до гаражите е с картови четци, които имат възможност и за работа с пръстов отпечатък, както и с камери с разпознаване на регистрационни номера. За безопасността на хората се грижат адресируема пожароизвестителна система  и аварийно - оповестителната система . И двете системи за безопасност са сертифицирани според стандарт EN54. Целодневно на разположение на нашите клиенти има управител и рецепционист , за съдействие при възникнали казуси по време на работния процес.За спокойствието и функционирането на всички фунционални нива се грижи  24 – часовата охрана  както и камерите на всеки от етажите и в общите части.Сградата разполага с 3 луксозни високоскоростни асансьора Коне с вместимост  15 човека всеки , две вътрешни стълбища и външна евакуационна метална стълба. Материалите , които са вложени в сградата са най-висок клас , придружени с необходимите сертификати и документи.

ПРИЛОЖЕНИЯ: