СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Офис сгради > "АДВАНС БИЗНЕС ЦЕНТЪР"

ОФИС СГРАДИ

"АДВАНС БИЗНЕС ЦЕНТЪР"

ИНВЕСТИТОР:

"Джи Ти Си Южен Парк" ЕАД

КОНСТРУКТОР:

д-р. инж. Илия Алашки, ”АЕС” ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"Планекс" ЕООД

АРХИТЕКТ:

"Планинг" ЕООД , арх. Илиан Илиев

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Адванс Бизнес Център се намира в кв. "Младост-4", до кръстовището на бул. „Ал. Малинов“ и ул.“Самара“, на самия вход на Бизнес Парк София. Районът отдавна се е доказал като утвърдена и напълно развита бизнес зона, създавайки атрактивна и оживена корпоративна среда за съществуващите офис наематели.

В непосредствена близост се намират метростанция „Бизнес парк“ и няколко автобусни спирки, което обуславя изключително добрата достъпност, комуникативност и функционалност на локацията.

Адванс Бизнес Център се състои от две офисни сгради с три сутеренни нива – подземни гаражи, партери с обекти за обществено обслужване и офисни надземни етажи.

На този етап Сграда 1 е вече въведена в експлоатация, а Сграда 2 е в процес на изграждане.

Комплексът е проектиран да бъде най-модерният в зоната, отговарящ на всички съвременни изисквания. Сградите оформят интересна, динамична композиция, взаимодействайки си както помежду си така и с заобикалящото ги пространство. Предвид разположението на комплекса – на самия вход за пешеходци към цялата бизнес зона, между двете сгради ще се обособи широко отворено, атрактивно пространство с богато озеленяване, водни огледала, кътове за отдих и тераси към заведения. Стремежът е към създаване на знаков ансамбъл отговарящ на актуалните функционални изисквания на изключително конкурентния пазар на офис площи.

С авангардната си и силно разпознаваема архитектурна визия, Сграда 1 отбелязва своя забележителен принос към съвременната офис архитектура в района. Всеки аспект на архитектурния облик – от стъклената фасада до отвореното пространство е проектиран, за да допринесе за оптимизация и устойчивост на архитектурната среда, за да отговаря тя на изискванията на клиентите в най-дългосрочен хоризонт на експлоатация.

Възползвайки се максимално от допустимата за зоната височина и спазвайки градоустройствените изисквания, Сграда 1 постига позволените площи и интензивност на застрояване като оставя значителна част от терена свободна за озеленяване и рекреация. Обемното решение се състои от 6 ротиращи, редуващи се гладки и релефни, правоъгълни обема, които сякаш левитират върху стъкления приземен етаж.

Динамичното обемно решение, простите обеми, съставящи композицията и  смело излизащите еркери придават на сградата интригуващ и модерен облик. Фасадите са изпълнени с колонно-ригелна система на Schüco, отговаряща на съвременните изисквания за енергоефективност, соларни и звукоизолиращи фактори. Подчертано е вертикалното членение на ротираните обеми, а хоризонталите и гладките обеми са с минимизирана силиконова фуга.

Обща функционална организация по нива

Сграда 1 се състои от девет офисни етажа над партерното ниво. Правоъгълната форма и компактно решените вертикални комуникации позволяват разпределянето на всеки етаж, както като „open-space”,така и като кабинетна структура. За максимална гъвкавост в изграждането на офисните пространства е приложено решение с осем броя самостоятелни вертикални щрангове за канализацията, което предоставя възможност за изграждане на санитарни възли на различни места в офисното пространство. Сградните инсталации са максимално добре интегрирани в близост и между сградните ядра. Конкуренцията в пазара на офис площи диктува осигуряването на максимално осветени офис площи. За да отговори на този стремеж Сграда 1 разполага с възможно най-голям процент остъклени части, изпълнени с големи стъклени пана. Предвидени са и отваряеми фасадни части, а светлата височина в офисите е 3.00 м. Прилежащите тераси към 3-ти и 9-ти офисен етаж, позволяват озеленяването и превръщането им в релакс зона за наемателите и разкриват невероятна гледка към Витоша и заобикалящата бизнес и жилищна зона.

На партер е ситуирано обширно луксозно фоайе с рецепция. За съвременния вид на файето допринася дизайнерското решение за  16- метровата LED стена зад рецепция, показваща природни пейзажи и полезна информация. За комфорта на наемателите и посетителите са предвидени уютно Costa кафене , интегрирано в самото лоби, фуд корт зона и др. търговски обекти. 

Адванс Бизнес Център разполага с три подземни паркинг нива, с общ капацитет 284 автомобила, включително 43 паркоместа за електрически автомобили  и станции за зареждане, 154 места за велосипеди и 13 паркоместа за хора с увреждания. Осигурени са 13 надземни паркоместа за посетители. На подземните нива са обособени и складови зони за отдаване под наем.

Асансьорите от подземните нива до лобито са изцяло отделени от тези, които обслужват офис етажите. Това подобрява сигурността на сградата и оптимизира човешкия поток. Асансьорите са оборудвани с интелигентна система за контрол на дестинацията, интегрирана в самата система за контрол на достъп, като по този начин се минимизира времето за изчакване.

Сградата е съоръжена с електросистеми за осветление, озвучаване, климатизация и вентилация, системи за видеоконтрол и наблюдение, както и за пожароизвестяване и автоматично пожарогасене на най-високо съвременно ниво. За енергоефективността и оптималната поддръжка гарантира изградения BMS.

Адванс Бизнес Център е проектиран според изискванията на LEED за зелени сгради и ще бъде сертифициран с LEED Gold сертификат.  

В изпълнението на сградата са заложени изключително висококачествени материали и системи. Носещата конструкция е стоманобетонна – скелетна, приложено е подпорно разстояние, което да допринесе за икономично и ефективно функционално решение на паркинга и офис площите. Използвана е модерна вакуумна система за хидроизолиране на подземните нива. За пространството около сградата са използвани редица иновативни и подобряващи комфорта на експлоатация и поддръжка на сградата системи. Подходите към входовете на сградата и откритите части на рампите и алеите за автомобили са изпълнени с електронагреватели за снеготопене. Централното лоби на сградата и асансьорните преддверия са проектирани със сдържана естетика и високо качество на материалите. Използвани са едроформатни плочи пълна маса гранитогрес, емайлирано стъкло, пана от разпенен алуминий, акустичен таван. Офисните етажи са проектирани и изпълнени съгласно изискванията на всеки конкретен наемател. Заложени са висококачествени мокети, стъклени преградни системи отделят помещенията, реализиран е стремежът за постигане на максимален акустичен комфорт.

Адванс Бизнес Център съчетава авангардна архитектурна визия, иновативни сградни технологии и професионален пропърти мениджмънт, за да предложи една вдъхновяваща работна среда, която съдейства за повишаване продуктивността, благосъстоянието и креативността на своите обитатели.

Технически и площни показатели

Застроена площ: 1205.83 кв.м

Надземна разгъната застроена площ: 15,732.55 кв.м

Обща площ на сградата, вкл. подземните нива:  28,849.21 кв.м

Обща отдаваема площ, вкл. тераси: 16 019 кв.м

Рентабилност на типовите етажни нива (отдаваема площ от общата площ на етажа): 88 %

Капацитет на паркиране:

284 подземни паркоместа, 13 надземни паркоместа

Капацитет паркиране: 1 паркомясто на 52 кв.м отдаваема площ

Асансьори, обслужващи сградата:

Офис ядро - - 6 броя Schindler серия S5500 със скорост 2 м/с, капацитет 1600 кг  (21 лица)

Паркинг ядро - - 2 броя Schindler серия S3300 със скорост 1 м/с, капацитет 1000 кг  (13 лица)