СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

"ПАРИЖ"

ИНВЕСТИТОР:

"Романс Марин – Свети Влас" ЕООД

КОНСТРУКТОР:

СМ Инженеринг ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

"Алпин Билдинг" ЕООД

АРХИТЕКТ:

Танков Архитекти ЕООД, арх. Атанас Танков , Architect/Designer Alex Kovachev, Studio IDEA

АДРЕС:

Свети Влас, местност Юрта – под пътя, община Несебър
ИНФОРМАЦИЯ

Тематичен проект, вдъхновен от френския шик и изтънчения парижки стил – «Париж».

Локация

За местоположение на този наш проект сме избрали територията между КК Слънчев бряг и гр. Свети Влас. «Париж» се намира само на 250 метра от плажа и граничи с бившия  балнео-санаториум за лечение и профилактика на белодробни заболявания, а сега най-големия на Черноморието петзвезден клубен хотел «RIU Helios Paradise». Мястото е изключително благодарение на естествено образуващия се кръговрат между планински въздух и морски бриз, при което се получава специфична висока йонизация на въздуха – особено полезна за здравето и осигуряваща условия за профилактика на редица заболявания на дихателните пътища и белите дробове.

Локацията на «Париж» е уникална комбинация между близост до центъра на КК Слънчев бряг, от една страна, и до Марина Диневи, от друга. «Париж» е ориентиран към морето, като денивелацията на територията до морето осигурява уникална панорама море и планина. Седейки на балкона, ще можете да се насладите на невероятната красота на залеза. Фронтално на Юг гледката е Старият град на Несебър, а на югозапад залива на КК Слънчев бряг. От северната страна се открива панорама към Стара планина.

Функционални  разпределения:

Сградате се състои от 8 етажа и два входа, разделена е на секция А и В с високотехнологични безшумни асансьори за всяка секция.

Общо 96 апартамента – студия, едноспални, двуспални и пентхауси.

Комплексът е от затворен тип, работи целогодишно и е с контрол на достъп и жива охрана за допълнителна сигурност на живущите.

На самата територия са разположени: отворен ресторант, външен басейн, елегантно озеленяване и декоративни елементи.

На подземното ниво се намират фитнес и СПА зона, която включва затворен отопляем басейн с хидромасажна зона, релакс зона с шезлонги, сауна, хамам, генератор за лед, масажна стая, съблекални.

Отдаваме огромно значение на качеството на строителството и довършителните работи, използваме  само първокласни материали. Сградата е изпълнена с монолитна стоманобетонова конструкция, стените са от зидария с австрийски тухли «Винербергер Поротерм», всички покриви и външни стени са топлоизолирани.

Всички апартаменти се предават готови «до ключ» - подове с ламиниран паркет и гранитогрес, стени с латекс и тапети, изцяло оборудвани бани, климатици, осветителни тела, ключове и контакти. Някои апартаменти включват луксозно обзавеждане по дизайнерски проект.

 Архитектурно решение:

Архитектурата на «Париж» е импровизация на тема Ренесанс, повей от духа на Барока и последвалия го Неокласицизъм обединени в единна изящна композиция. Нежното преливане на светлите тонове на сградата излъчва мекота.

Задачата на архитекта беше да създаде класически френски стил в съвременния свят. За тази цел обема на сградата се раздели на две симетрични крила с хоризонтално членение, в центъра на които се постави вертикално доминиращ обем. По този начин се реализира принципа на съподчинението, характерен за класическите композиции. По отношение на вертикалното членение и редуване, голямото предизвикателство бе овладяването на квадратната пропорция на всяко от двете крила на осеметажната сграда, тъй че да се придадат хоризонтални пропорции и така да се успокои и хармонизира отношението й към рекреационната паркова среда, в която тя се изявява. За целта  първите два етажа бяха обобщени в един „базов“ приземен обем, с едри пропорции на отвори и мащабни колони с рустикален растер. Върху неговата основа разположихме основния четириетажен обем, пропорциониран в по-малък мащаб и с по-фин и богат детайл на орнаментиката.

Богато орнаментирана декорация с класически флорални мотиви по парапетите от ковано желязо и фасадната повърхнина допълват в дълбочина внушението за френски „романс“.

Едно от най-силните противоречия, които трябваше да бъдат решени, е това между функционалната необходимост от широки остъклени витрини на ваканционното жилище и ограничението, наложено от класическия образ на фасадата по отношение възможността за големи фасадни отвори. С две думи – функцията изисква широки витрини, а класическата фасада позволява само малки прозорци. Посредством подхода при конкретните решения към композицията, успяхе да намеря точния баланс по начина, който удовлетвори и двете изисквания без никакъв компромис нито към функцията нито към класическата фасада.

Класическия образ е предаден и в цялостната среда на комплекса. Геометрични, симетрични композиции са приложени както при решението на басейна и околните нему рекреационни площи, така и при дворното пространство пред главния вход на сградата.

Очарователните малки типично френски балкончета, фасадните орнаменти и цветята създават удивително усещане за старинен стил, романтика и едновременно с това модерен привкус. Фасадата на сградата е изящно осветена и озеленена по проект.

Интериорът е силно повлиян тематично от идеята на проекта. Стилът е нео класически с много модерни елементи. осветителните тела са под формата на капели, рецепциите са решени с плисета от метален текстил, навсякъде се следва тематиката в умерена интензивност и бягайки от твърде класическия стил тип Луи XIV.

Атракции и детайли:

 • Умалено копие на Айфеловата кула, ръчно изработено от стомана;
 • Умалено копие на Триумфалната арка, изпълнено ръчно от оригинален 3D модел пресъздадено до най-малкия детайл;
 • Умалено копие на моста на влюбените над басейна на комплекса;
 • Умалено копие на стъклената пирамида пред Лувъра;
 • Лоби в стил огледалната зала в двореца във Версай;
 • Панорамна гледка към морето;
 • Закрит отопляем басейн;
 • Външен басейн и релакс зона;
 • Ресторант „Нотр Дам дьо Пари“;
 • Фитнес зала; 
 • СПА;
 • Турска баня;
 • Сауна;
 • Масажна зона; 
 • Рецепция;
 • 24ч. Охрана;

ПРИЛОЖЕНИЯ: