СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Хотели и Ваканционни Комплекси > ХОТЕЛ "РИУ ПАЛАС СЛЪНЧЕВ БРЯГ"

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ХОТЕЛ "РИУ ПАЛАС СЛЪНЧЕВ БРЯГ"

ИНВЕСТИТОР:

„Тера Тур Сервиз “ ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Емил Георгиев Цаков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

„Джи Пи Груп“ АД

АРХИТЕКТ:

„Вамос“ ООД, арх. Деян Дечев и арх. Николай Симеонов

АДРЕС:

кк Слънчев бряг
ИНФОРМАЦИЯ

Разположен на първа линия до морския бряг, хотел РИУ Палас Слънчев бряг е модерна дестинация за ваканционен туризъм от най-висок клас. Мястото е уникално съчетание на чист планински въздух, морски климат и красива природа - микроклимат изключително благоприятен за отдих и развлечения.

Хотелът е с категория 5 звезди, само за възрастни над 18 години и има 335 луксозни стаи и апартаменти. Разгънатата застроена площ е 42 356,6 кв.м. Сградата се състои от няколко корпуса с различна височина. Най-високото тяло е с 13 хотелски етажа, два от корпусите са с 10 нива, а останалите шест са партер и полу-подземен етаж, от който се излиза към обширния двор с басейни.

Комплексът включва външен басейн с воден бар и прилежаща слънчева тераса, закрит плувен басейн с интегрирано джакузи, отопляващо се в зависимост от метеорологичните условия, СПА и уелнес център предлагащ разнообразни процедури, фитнес, тенис корт, паркинг, алеи за разходка и отдих и собствена плажна ивица с фин, златист пясък. Външните пространства са богато озеленени и максимално облагородени, като в това число е изградена 1000 метрова крайбрежна алея. Общата водна площ на басейните е 1722 кв.м, а капацитетът на зоните за шезлонг е 580 бр.

Всички стаи и апартаменти са с изглед към морето, просторни помещения - от 40 до 65 кв.м., оборудвани с всички удобства, за да отговорят на последните тенденции в бранша и да осигурят приятен и спокоен престой на гостите.  200 са двойните супериор стаи по 36 кв.м., 129 са джуниър апартаментите по 46,5 кв.м., 5 апартамента по 80 кв. м. и 1 президентски апартамент от 166 кв.м.. Две от стаите са специално адаптирани за хора със специални нужди - те са разположени на 1-ви етаж, с площ 37 кв.м. , с осигурен достъп до тераса посредством плъзгаща се врата с широчина 100 см.

Хотелът работи по системата all inclusive, като предлага напитки в пет бара: „Capuchino“ Патисерия, Лоби бар, Лаундж бар 24, воден Swim-up бар и плажен бар. 

Гостите могат да се насладят на разнообразна и вкусна храна в четири ресторанта  на територията на комплекса - основен ресторант, тематичен гурме ресторант– Krystal Fusion, средиземноморски плажен ресторант и дневен Снак ресторант, който вечер работи като аржентински стек хаус.

Изградена е мултифункционална конферентна зала с площ 450 кв. м. и максимален капацитет до 500 човека, която е проектирана комплексно с пълно оборудване. Входът към нея е отделен, което позволява независими събития. Бар-салонът пък е с площ от 500 кв.м. и е изпълен в стил вариате. Използвани са съвременни материали и технологии, които допринасят допълнително за уникалното усещане у посетителите –големи LED стени,например, заместват декорите зад сцената.

Обектът притежава всички характеристики на съвременните сгради: енергоефективност, екологичност и устойчиво развитие.

В изграждането на фасадата са вложени най-новите, иновативни и екологични продукти на марките YTONG и MULTIPOR. Разнообразието от размери и лесната обработка на материалите дава свобода на архитектурните решения при обезпечаване на всички технически изисквания и осигуряване на оптимален микроклимат на сградата. Гарантираните пожарозащитни качества и отличните топлоизолационни характеристики на продуктите дават възможност за икономии на топлоенергия и постигането на висока устойчивост на сградата.

Впечатляващият морски изглед е постигнат с помощта на фасадната система Schüco, която има отличен дизайн и устойчивост и дава възможност за реализация без проблеми на огромните френски прозорци. Параметрите на стълката са специално изчислявани за всяка фасада – северна или южна.                                                            

Използваните системи за окачени фасади FWS 50, за входни врати ADS 65 HD , за плъзгания ASS 39 SC и за дограми NOVONIC 60 са с отлични коефициенти на топлопроводимост. Всички те са изпитани, сертифицирани и отговарят на съвременната енергоефективна архитектура. Подходящо избраната комбинация на профилни системи на фирма SCHÜCO със съответните стъклопакети допринася значително за положителния екологичен и енергиен баланс на сградата.                              

 В комплекса е инсталирана най-съвременната система за задържане и инфилтриране на дъждовните води – АСО Stormbrixx. Чрез нея дъждовните води се инфилтрират в почвата, подобно на естествения процес в природата и така допринасят за пречистването на въздуха, защитата от горещини и запазват биоразнообразието. По този начин не се претоварват канализационните системи и пречиствателните станции, а това повишава енергийната ефективност, енергоспестяването и грижата за околната среда.                                                                                                                                                     

Реализирани са иновативни системи и в част „отопление, охлаждане, вентилация и газификация, които водят до сериозна икономия на енергия и спестяване на CO2 – въглеродни емсисии в природата. Високоефективното подгряване на водата се осъществява с изключително интелигентен кондензационен газов котел „Modulex”, който работи с максимално „КПД“ в целия диапазон от 80 до 950 kW мощност. За управление и наблюдение е реализирана „BMS” система (енергийна мениджмънт система) с активна обратна връзка към крайните съоръжения на база модула „Omnibus“ на фирма „Eurapo” Italy, което дава възможност за отдалечена промяна на параметрите на всички системи и работа в максимално ефективен режим. Водоохлаждащите агрегати „Climaveneta“ „вода-вода“ са с пълна рекуперация на отпадна топлина от охлаждането, което дава възможност за подгряване на топлата вода за санитарни нужди. Всички вентилационни системи са с „heat recovery system“ (рекуперация) вентилационни камери, които спестяват значителна енергия за обработка на свежия въздух.

Интериорните пространства в хотела са изцяло подчинени на функционалните характеристики и естетическите изисквания на хотелската верига. За целта на проекта са проучени последните тенденции в развитието на All inclusive хотелите по света и са разработени обмислени и детайлни решения за интериорните пространства.

В изграждането на цялостната концепция и изпълнението на вътрешния дизайн имат участие както професионалисти в областта на архитектурата и строителството, така и експерти от туристическия бранш и талантливи български художници като Иван Ламбров, Юлия Банкова и Рада Цанкова.

Използваните  висококачествени материали, в комбинация със синьо-зелените цветове и естествен бял мрамор, създават морско усещане за комфорт. Цялостният дизайн е изпълнен с богати текстури на материалите – релефни тапети, дамаски, естествени фурнири, които придават усещане за вечен лукс.

Постигнатият резултат е една гостоприемна и атрактивна среда, ориентирана изцяло към клиентите на комплекса и задоволяваща техните нужди и високи критерии за пълноценна и качествена почивка.