СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ 10 000 КВ.М. ДО 20 000 КВ.М. РЗП

МНОГОФУНКЦИОНАЛНА СГРАДА АГАПЕО

ИНВЕСТИТОР:

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД

КОНСТРУКТОР:

СТРУКТО ООД, инж. Борис Христов Първанов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД

АРХИТЕКТ:

АРТЕКС ПРОЕКТ ЕООД

АДРЕС:

София, жк Младост 1
ИНФОРМАЦИЯ

АГАПЕО отвежда на едно от най-комуникативните места в София: на броени метри от метростанция „Младост 1“, облагодетелствано и с щедрия дар на близката планина – здравословния климат. В многофункционалната сграда може да се живее с радост, да се твори, да се прави успешен бизнес. На разположение са апартаменти, ателиета, магазини, офиси и подземни гаражи. Пространствата им са гъвкави и никое от тях не е компромисно малко. Мечтани условия за живот и условия за мечтите да станат реалност!

Очарователната АГАПЕО идва, за да напомни с името си най-важната предпоставка за щастие: да обичаш. Този старогръцки глагол е вдъхновението на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ за дом, който да обгърне с любов своите обитатели, да им предостави свят на светлина, топлина и нежност. Десететажната сграда е ефирна, сякаш безтегловна с плъзналото по фасадата стъкло, което отразява слънцето и го пропуска в себе си. Тя привлича погледите, превръща се в емблема за своята среда.

АГАПЕО е символ на безусловната любов, страст и копнеж … чувства, които вдъхновяват и одухотворяват екипа на АРТЕКС още от първите щрихи на проекта, съпътстващи го в самия градеж и сякаш ефирният свят на топлите чувства се материализира и засиява в облика на неповторимата сграда. С ентусиазма на екипа, с изключителното внимание към всеки детайл, с цялата загриженост и отговорност, АРТЕКС дава възможност на семействата да превърнат сградата в свой дом, подарявайки им най-ценното АГАПЕО – ЛЮБОВТА великата сила, която закриля и помага в онези моменти на слабост, която ще ги озарява в житейския път, която ще ги благослови с нов живот …

АГАПЕО завладява с класическата чистота на линиите си, с оригиналността на архитектурния замисъл. А с белия детайл на предната фасада АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ  и този път вгражда символ в свое здание. Стилизираните струни на арфа, врязани в достолепния камък, загатват духовното измерение на музиката. Лекота, красота, хармония – това излъчва мелодията на арфата, това е и формулата на осмисления живот, непомрачен от битови грижи.

В разнообразните по площ и разпределение пространства ще откриете това, което е по мярката на вкуса и желанията ви. А след това ще се уверите, че в АГАПЕО, както винаги на адресите на АРТЕКС, не вие поддържате дома си, а той – вас. Защото ви дава здравословната среда на жилище, реализирано с материали с доказан произход и със сигурността на себевзискателното строителство. Ниските енергийни разходи, топлоизолацията, шумоизолацията, постигнати с най-високите технологии днес, са гаранция за икономично и приятно обитаване.

Елегантната фасадата прелива в представителното фоайе, където Ви посрещат нежните и меки форми на окачените тавани, приглушената светлина и огледалните пана, скритото осветление и допирът на меката материя, сякаш непринудено създават усещането за лекота, уют и спокойствие само секунди преди да прекрачите прага … Просторът и ефирните детайли засилват усещането за истински храм на ЛЮБОВТА - АГАПЕО, чувствайки свободата, подкрепата и силата, да продължим да се борим за мечтите си.

Кварталът с ведрото име „Младост“ е все по-динамичен, все по-оживен, все по-желан със своите растящи възможности за добър бизнес и здравословен живот; то е място на енергичните и жизнерадостните хора. Комуникациите стават все по-надеждни, а адресът ви тук – все по-перспективен и все по-престижен. АГАПЕО е заклинание да обичаме, а това е все по-възможно, когато живеем леко и красиво.

 

 

4. Информация за доставчици на материали, технологии и решения, използвани при реализацията на сградата.

 

 

Принципът за безкомпромисно качество на изпълнение и сигурност на обитаване на „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ” АД отново се реализира в жилищна сграда „Агапео” с подбрани материали и изпитани и съвременни технологии.

 

Технология на изпълнение

 

 Конструкцията на сграда АГАПЕО е стоманобетонна, монолитна, скелетна, подовите конструкции са комбинация от безгредови и гредови плочи.

Взимайки предвид високата сеизмична активност в София, компанията осъществява специален план за гарантиране на устойчивостта на сградата при силен земетръс. Фасадните стени са изградени от висококачествени екологични керамични тухли Wienerberger. Всички стени между отделните жилища са двойна зидария с междинен слой от 2см. тежка минерална вата, която изолира от структурен и въздушен шум между отделните обекти.

 

Фасада

 

Фасадите са облицовани с алуминиев композитен материал – Alucobond с клас на пожароустойчивост А2 и с каменна минерална вата за топлоицолация от най-висок клас, както и интегрирана топлоизолационна система от каменна минерална вата със завършваща силиконова мазилка на фирма Baumit. Топлоизолацията на сграда АГАПЕО е комбинирана - с каменна вата на плочи Rockwool Frontrock Max E с дебелина 12см. в зоните предвидени за последващо полагане на фасадна мазилка и каменна вата на плочи Rockwool Airrock ND  с черен воал плочи 50кг/м3 с дебелина 12см. в зоната на вентилируемата окачена фасада. Всички парапети по тераси са стъклени, конзолни.

 

Дограма

 

След внимателен подбор за доставчик на профили за дограма и окачена фасада, „АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ“ АД се довери на Reynaers Aluminium и Rehau. Използваните системи са Reynaers CW50Fu за окачена фасада, Reynaers CS77HV със скрито крило и скрит обков Sobinco Chrono за дограма в окачената фасада, REHAU серия “GENEO” с монтажна широчина 86 мм и скрит обков на Roto за останалата дограма. Остъкленяването е с троен стъклопакет (съответно с Energy / Planibel Clear / Iplus Top, всички на фирма AGC), и в комбинация с профилите на дограмата общия коефициент на топлопреминаване е със стойности по-ниски от 1,0 W / m²K.

 

Шумоизолации

 

Приложена е технология и при  изпълнението на звукоизолацията против ударен шум в подовете на помещенията, под  замазката, чрез направата на т. нар. „плаващ под” с полагане на високотехнологична звукоизолационна мембрана „Fonas Tex”.

Всички стени между отделните жилища са двойна зидария изпълнена с керамични тухли Wienerberger и междинен слой от 2см. тежка минерална вата, която изолира от структурен и въздушен шум между отделните обекти в сградата.

 

Отопление и климатизация

 

Отоплението е решено с доставени и монтирани висок клас отоплителни тела на белгийската фирма Jaga и италиански алуминиеви радиатори на Global. Охлаждането е децентрализирано, чрез прилагането на индивидуални сплит системи за климатизация на всяко едно жилище. Вътрешните тела са с високостенен монтаж в помещенията, а външните тела се разполагат в специално изградени инсталационни кутии.

 

Общи части

 

Фоайето се отличава с голямата си светла височина близо 4 м. и  с окачен таван на няколко нива със скрито осветление. Интересно е и решението за начина, по който са оформено пощите с финиш технически фурнир и облицовка от декоративни пана с финиш технически фурнир. Характерна са също така и облицовките от сиво огледало, под от гранитогрес, изрязан и реден по проект, облицовка от бял лакобел с цветно изображение по проект.

Във всички етажни фоайета на сградата настилките са изпълнени с италиански гранитогрес и висок клас мокет. Входните врати в сграда АГАПЕО са оформени с пана от орехов масив с фрезовка и байц по дизайн на АРТЕКС и рамки от МДФ. Светещи звънци от плексиглас и неръждаема ламарина изрязана на лазер по дизайн на компанията с логото на дръжката и от неръждаема стомана с фрезовка по дизайн. Ревизионни врати за инсталациите в общите части са оформени с рамка MDF 20мм и black roch каменен фурнир и врати с финиш лакобел и тапет. 

                                  

Сградни инсталации

 

За водопроводната инсталация са използвани иноксови тръби и фитинги на фирма Viega.

В сградата има монтирани два високотехнологични асансьора на фирма Kone, модел MonoSpace 500, без машинни помещения, съобразени с най-високите изисквания за комфорт и безопасност на ползвателите.

За връзка директна връзка от входна врата и от портиер до всеки апартамент е монтирана висок клас аудиодомофонна уредба на испанската фирма Fermax.