СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ 10 000 КВ.М. ДО 20 000 КВ.М. РЗП

СОФИЯ ЛЪКШЪРИ РЕЗИДЕНС

ИНВЕСТИТОР:

Билд Топ Лукс ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Бокал-С ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж.Мартин Максимов

АРХИТЕКТ:

Елит Проджект Груп ООД, арх.Калин Диков, арх.Галина Стоянова

АДРЕС:

София, кв.Лозенец
ИНФОРМАЦИЯ

В световните столици и големи градове се открояват емблематични сгради, които стават обект на търсене от ценителите. Те създават културния, архитектурен вид на града.„София Лъкшъри Резиденс“ е съвременен образ на представата за премиум жилищна сграда от най-висок клас. Местоположението в престижната част на кв.Лозенец, между булевардите „Черни връх“ и „Джеймс Баучер“ дава възможност за бърз достъп до централната градска част не само с автомобил, но и с метро.

                При проектирането и построяването на сградата са използвани само най-висококачествени материали и иновативни технологии, както и окачена каменна фасада, които я правят лидер в луксозния сегмент на недвижимите имоти.

                Жилищният комплекс е се състои от 10-етажнаи 6-етажна секция , като са предвидени две подземни нива с 89 паркоместа. „София Лъкшъри Резиденс“ е сграда, в която е осигурено максимално удобство, отговаряйки на всички съвременни изисквания и тенденции, включително и навлизането на електрическите превозни средства в ежедневието. Затова и в двете подземни нива на комплекса са предвидени зарядни станции, свързани в единна система, които позволяват и едновременно с това насърчават използването на електрически автомобили. На пертерно ниво са разположени луксозно входно фоайе с подходи към двете жилищни секции. На това ниво се намират магазин и просторен и модерен фитнес, които имат самостоятелни входове от улицата.

                В сградата има 3 и 4-стайни и многостайни апартаменти -общо 45 бр. Помещенията в тях са просторни и със светла височина 3,00м и прозорци френски тип. Всички ограждащи стени на апартаментите към коридорите и съсeдните апартаменти са с шумо- и топлоизолирани с каменна вата на фирма Saint Gobain. Терасите в сградата са изпълнени чрез модулна конструкция от панели и крачета („двоен под“), което което позволява да не се нарушава дизайна.

                Връзката между етажите се осъществява посредством асансьори Kone с най-добри показатели за бързина (3 m/s), сигурност и функционалност.

                Естествената светлина в сградата е осигурена чрез най-новото поколение фасадна система на SCHÜCO – Fassade FWS 60CV, представена на световното изложение BAU 2016 в Мюнхен. Иновативната разработка на SCHÜCO свързва максималната пропускливост на светлината, тънките видими профилни широчини с високата функционалност и оптималната топлоизолация. Така се гарантира максимална пропускливост на светлина чрез сливане на носещите части и крилото: отваряемите части и неотваряемите елементи не могат да бъдат различени отвън. "София Лъкшъри Резиденс" се гордее с това, че е първата сграда с такава фасадна система, не само в България, но и света.

                Отоплителната инсталация е изградена изцяло от медни тръби, а сградната питейно-битова водопроводна инсталация от тръби Viega от неръждаема стомана. Конвекторните отоплителни тела създават максимален комфорт за обитателите. Комбинирането с термопомпени инсталации за всеки апартамент, позволява независимост от централната градска отоплителна система.

                Архитектурата на комплекса е съчетание на елегантна и модерна визия с класическото и луксозно излъчване на облицовката от камък по фасадата. Пред прозорците са поставени парапети по индивидуален дизайн, в цвета на дограмата, които са основен акцент в цялостния облик на сградата.

ПРИЛОЖЕНИЯ: