СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ОТ 10 000 КВ.М. ДО 20 000 КВ.М. РЗП

АДЕЛА РЕЗИДЕНС

ИНВЕСТИТОР:

БИЛД ИНВЕСТ БЪЛГАРИЯ АД

КОНСТРУКТОР:

инж. Милен Павлов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Бараж груп ЕООД

АРХИТЕКТ:

ИВО ПЕТРОВ АРХИТЕКТИ ООД

АДРЕС:

гр. София, жк. Дианабад
ИНФОРМАЦИЯ

„Адела Резиденс“ е многофункционална жилищна сграда с офиси, ателиета, медицински център, апартаментен хотел и подземен гараж, хармонично вписани в контекста на средата, в която са ситуирани. Разположена е в един от най-зелените и спокойни райони на София – кв. Дианабад, където инфраструктурата е изградена напълно, има отлични транспортни връзки и разнообразие от места за отдих и забавление.

Едно от нещата, което ни отличава, е нашето решение да изпълним жилищата с високи тавани 2.70 – 2.90 м., което отваря пространствата и подобрява усещането за комфорт. Високото качество се гарантира от материалите и партньорите, с които работим дългосрочно, и които познаваме от други наши изпълнени проекти.

Топло и хидроизолациите, стъклопакетите и PVC профилите отговарят на най-високите съвременни европейски стандарти и осигуряват спокойствие, светлина и намалено енергопотребление. Всички жилища са светли, просторни и функционални, което ги прави лесни за обзавеждане и същевременно безкомпромисни към лукса и високия стил на живот, който е основно заложен.

Сградата е изпълнена като монолитна стоманобетова конструкция – безгредова.

За изолацията на сградата са използвани ефективни топлоизолационни материали.

Сградата се състои от три самостоятелни функционални единици – подобекти: медицински център, апартаментен хотел и жилищна част, като всяка от тях може да се използва самостоятелно и независимо от останалите. Ползването на подземния гараж и вътрешния двор на ниво прилежащ терен е общо за трите подобекта.

Създадохме клиника, водени от идеята, да предложим на нашите пациенти съвременен подход, затворен цикъл, съчетани с най-иновативната апаратура, с цел повишаване качеството на услугите. Екипът ни е съставен от лекари, отдадени изцяло на професията, които се стремят всеки пациент да получи лично отношение и индивидуален подход към неговия случай.

Adella Boutique Apartments е впечатляващ апартаментен хотел, намиращ се в непосредствена близост до метростанция “Г.М. Димитров”. Разположен е на 6 етажа и включва 36 апартамента. Във фоайето на хотела почитателите на италианската кухня имат възможност да се поглезят с невероятно вкусни ястия от италианския ресторант, а любителите на сладко могат да погалят сетивата си с уникални десерти, приготвени в бутиковата ни сладкарница.

В заключение можем да кажем, че това което отличава нашия проект е развиването на три съвсем различни функции на малка площ. Това е постигнато без жилищната част и клиниката, да са в конфликт по между си. Същевременно е изграден отделен обект, представляващ обществена сграда – хотел, който допълва и работи в синхрон с другите два обекта. Това е постигнато, като са спазени всички изисквания за автономност на сградите и прави по същество „Адела Ресиденс“ уникална.