СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ХОТЕЛ ВИЛА СИНТИКА

ИНВЕСТИТОР:

ВИЛА СИНТИКА АД

КОНСТРУКТОР:

инж. Христина Иванова

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

ЕТ СМИЛЯН ФИЛЧЕВ

АРХИТЕКТ:

ДИАТОН - С ЕООД, АРХ.КУЦКОВ, АРХ.ТАТЯНА ДРАГАНИНСКА, ИНТЕРИОРЕН И ЕКСТЕРИОРЕН ДИЗАЙН: ИНИТО ЕООД - АРХ.НИНА БОЯНОВА

АДРЕС:

Сандански, м. Соколовец
ИНФОРМАЦИЯ

Юни 2017 година се създаде дружеството „Вила Синтика“ АД, което става главен инвеститор на реконструкция и преустройство на лабораторна сграда, построена през 1960 година. Като наследник на бившата Комплексна опитна станция в град Сандански, целият терен е изключително интересен, атрактивен и изпълнен с много история. Ландшафтът, както и наличието на Винарна в комплекса съвсем естествено дават посока и задание към всички подизпълнители - визията на Хотела да носи духа на Тоскана.

Изключително предизвикателство за целия екип е работата по обекта. С одобрени проекти и разрешение за строеж през месец септември 2017 г. започва реконструкцията на сградата. По проект Хотел Вила Синтика разполага с 23 стаи и 3 апартамента, охраняем паркинг, един ресторант, уелнес център, предлагащ джакузи, парна баня, сауна, фитнес, стая за масажи и терапии. Хотелът е с централна климатизация. Също така се изградиха два външни басейна – за възрастни и деца, бар басейн, детска площадка и големи тераси към ресторанта. В непосредствена близост до хотела се намира Винарна Синтика, където се произвеждат едни от най-добрите вина в региона и се държи патента за сорта Мелник 55, едно от най-известните български сортове.

Основният архитектурен проект е дело на арх. Куцков и арх. Драганинска, с интериорният и екстериорният дизайн дело на проектантско бюро „Инито“ ЕООД и целия екип на арх. Нина Боянова. Визията – комфортен уют, красота и елегантност, като максимално сме се стремили да работим с естествени материали от дърво и камък. Мебелист от Троян изработи всички мебели на рецепция и ресторант от дърво, по задание на ИНИТО, за да вплете в едно природа, вино и хармония.

Главният изпълнител на строително-монтажните дейности е местната фирма ЕТ „Филчев и Ташев“. За изграждането на басейните дружеството се довери на фирма „Нола 7“ ООД, а за доставка и монтаж на асансьора - фирма „ИЗИМЕТ“ ЕООД.

За да е един хотел успешен, освен качество на услугата е изключително важно и ресторантът да е на ниво. Изключително се гордеем, че за краткото време, в което Хотелът работи ресторант Синти успя да спечели доверието на тези, които обичат вкусната храна. Инвестирахме и оборудвахме кухнята по съвременни стандарти за качество, тъй като почти всичко се приготвя по технологията су вид, която гарантира най-добро качество и вкус на храната. Това е единственият ресторант в региона, който готви със су вид, технология, характерна за ресторантите със звезда Мишлен.

Едно от най-големите достойнства на Вила Синтика са огромните затревени площи – над 20 дка, които сами озеленихме, за да допълнят екзотичните растителни видове и дървета на над 70 години, наследство от бившата опитна станция. Градините се редуват с маслинова гора и кът, заобиколен от естествено растящ бамбук.

Хотел Вила Синтика отвори врати официално и посреща своите гости от месец септември 2018 година. Всички, които сме обвързани финансово и професионално с проекта вярваме, че сме създали уникално място, проводник на добра енергия и за кратко време Вила Синтика ще се превърне в най-предпочитаната дестинация в региона.

ПРИЛОЖЕНИЯ: