СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради до 10 000 кв.м. РЗП > ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ТРИ ЕДНОФАМИЛНИ ЛУКСОЗНИ КЪЩИ

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 КВ.М. РЗП

ЖИЛИЩЕН КОМПЛЕКС ОТ ТРИ ЕДНОФАМИЛНИ ЛУКСОЗНИ КЪЩИ

ИНВЕСТИТОР:

СТП Пропърти енд Асетс Мениджмънт ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Елит Строителна Компания ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Нихат Ахмед

АРХИТЕКТ:

ЛП Арх ООД, арх. Панов § арх. Катерина Тончева

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

Комплекс II8I се намира в гр. София, м. "Киноцентъра III част - разширение", кв. 13, УПИ 1181. Състои се от три еднофамилни жилищни сгради достъпни чрез вътрешна за имота улица като всяка къща разполага със самостоятелно дворно пространство и открит басейн. Локацията на имота осигурява бърз достъп до градските артерии и едновременно уединение в полите на Витоша. Ситуирането на къщите в парцела предоставят едновременно вдъхновяващ поглед към планината в южна посока и незабравим градски пейзаж на София в северна посока.

Автомобилният и пешеходен достъп се осъществяват по вътрешната улица, към която се обособяват входни зони. Към всяка къща има оформено дворно пространство на нивото на вътрешната улица, което може да бъде достъпно самостоятелно през ажурна дворна врата и има връзка към основния двор по външна стълба. Къщите се състоят от три жилищни етажа - полуподземен, приземен и първи надземен етаж обединени от вътрешно стълбище. На сутеренно ниво се намира входно фоайе с дрешник и санитарен възел, гараж с прилежащи  технически помещения, самостоятелен апартамент за гости с кухненска част, баня и самостоятелен  двор. Приземният етаж на нивото на основния двор съдържа дневна с камина и излаз на покрита тераса с барбекю и открит басейн, трапезария и кухня с възможност за отделяне от общото етажно пространство, санитарен възел. На първия надземен етаж се намират три спални, от които две с обща баня и една родителска със самостоятелна баня и дрешник. Всички спални имат достъп до просторна открита тераса.

Семплите архитектурни форми съчетани със съвременни фасадни материали изграждат хармоничната визия на сградите. Като финишни материи се сглобяват и редуват фасадна мазилка и боя, обшивка от алуминиев композит и облицовка от вертикални керамични елементи, които изграждат най-ярко характерния облик на сградите. За дворни настилки са  използвани мразоустойчив гранитогрес и видим бетон. Фасадните отвори са решени с висок  клас алуминиева дограма с изискан дизайн съчетани с трислойни стъклопакети, които заедно осигуряват високо ниво на топлоизолация и добра звукова бариера. Топлоизолационната  обвивка на плътните зони изцяло отговаря на съвременните изисквания за комфорт.   Конструкцията на къщите е стоманобетонна, а покривът е плосък с вентилируем слой за по-добра изолация. За външните и вътрешни стени са използвани керамични тухли и леки преградни стени. Инсталационните системи са изпълнени, така че да отговарят максимално за комфорта на обитаване.