СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ХОТЕЛ РЕЗИДЪНС СИТИ ГАРДЪН

ИНВЕСТИТОР:

Розаимпекс ООД

КОНСТРУКТОР:

Бетаконсулт 1 ООД, инж. Георги Колчаков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Протектор БГ ЕООД

АРХИТЕКТ:

Панидея ЕООД, Арх.Раймондо Флакомиo

АДРЕС:

гр. Пловдив, ул. Велико Търново 19
ИНФОРМАЦИЯ

1.ОБЩИ ПОЛОЖЕНИЯ:

Сградата се намира в УПИ XVI-522.272, кв.134 нов, 316 стар, по плана на централна градска част, ул."Велико Търново" №19, гр.Пловдив. Имотът граничи на югозапад с ул."Кръстьо Пастухов", на югоизток с имот 211, на североизток с улица тупик, а на северозапад с ул."Велико Търново", която граничи с градската градина на Пловдив.

                      Обектът представлява пет звезден хотел с четири етажа, подпокривен и два подземни етажа. Главният вход на хотела е откъм северозапад - ул."Велико Търново". Изграден е автомобилен асансьор за транспортиране на автомобилите в подземния гараж.

2.ИЗПЪЛНЕНИЕ НА ПОДРОБНИЯ УСТРОЙСТВЕН ПЛАН:

Имотът попада в зона "Ц" и е с предназначение за хотел:

Сградата е проектирана по всички задължителни линии на застрояване, посочени в подробният устройствен план.

Постигнати са проектни коти, както следва:

кота корниз = +172,20 м:+172,45 м;+172,30м.

кота било = +176,70 м;+176,95 м:+176,80м.

 

3.ПРОЕКТНИ РЕАЛИЗАЦИИ:

                    Изпълнени са седем нива - 2 подземни, 4 надземни и 1 терасовидно - както следва:

1.Ниво -2 Кота "-6,35м"  З.П.= 403,9 м2

                      Ниво -2 се състои от подземен паркинг с 8 паркоместа, обслужващи хотела, складово помещение. техническо зона за ОВК инсталации. На нивото се намират и стълбищна клетка, асансьор и маневрено пространство за автомобилите.

2.Ниво -1 Кота "-3,45" З.П. = 403,9 м2

                     На Ниво -1 се намира конферентната зала на хотела, в която има място за лектори и мокър бюфет. Самата зала става чрез трансформация на мебели може да изпълнява функцията на зала за закуски за гостите на хотела и обратното. Към конферентната зала има и помещение за инвентара на залата. На това ниво е разположен и кухненския тракт към ресторанта и залата. Кухнята е развита на едно ниво, като сервизирането става на горното ниво Кота "+0.00" и на Ниво -1 към залата за закуски.

3.Ниво 1 - Кота "+0,00" З.П.=275 м2

                          На ниво 1 е изграден ресторанта с  23 места за хранене, лоби бар и мокър бюфет. В дясно срещу  входа на хотела се намира рецепция. В ляво от рецепцията са разположени фоайе с камина и кът за красота и грижа. На нивото има предвидено и помещение за багаж на гостите на хотела.
Свободният терен от югоизточната страна на хотела е богато озеленен. Там през летният сезон ще се изнасят маси и столове извън сградата на хотела и ще се обслужват клиентите и там.

Хотелска част:

Ниво 2:  Кота + 3,45м  - 304 м2

Ниво 3: Кота +6,40м .- 304 м2

Ниво 4: Кота +9,35м - 304 м2

Ниво 5: Кота +12,30м - 225 м2

                        Трите хотелски нива (+2,+3,+4) имат типово разпределение. Хотелският етаж се състои от 7 стаи с двойни легла. Две от стаите на север са свързани помежду си с двойна врата. Всяка стаи има в обема си баня с тоалетна, входно антре с гардероб, двойно легло(или две единични легла), телевизор и място с меко сядане(обзавеждането отговаря на изискванията за 5 звездни хотелски стаи).

                            В подпокривния етаж са построени една стандартна  хотелска стая, една хотелска стая тип "студио"и един тристаен апартамент със западно изложение.

                              Конструкцията на сградата е скелетна с две подземни нива. Фундирането е изпълнено с обща фундаментна плоча. По целият периметър на изкопа и като част от носещата конструкция на сградата са изпълнени шлицови стени закотвени на дълбочина 15,6м под кота терен. Шлицовите стени са изпълнени по специална технология и проект на проф. инж. Н. Жечев.

4.ОТНОСНО ИЗИСКВАНИЯ ЗА ИЗГРАЖДАНЕ НА ДОСТЪПНА СРЕДА

                                В сградата е осигурен достъп за хора с увреждания - влизането в нея е наравно с външната вертикална планировка. Асансьорът е достъпен за инвалиди. Изграден е и санитарен възел за инвалидизирани хора на етаж -1.

5.ИЗПОЛЗВАНИ МАТЕРИАЛИ

5.1.Екстериор

                  Фасадите на хотела са покрити с варовик (врачански камък) , декоративна фасадна мазилка и гранит по цокъла на сградата. Камъните са монтирани по фасадите чрез  лепене върху метална армираща мрежа. Под нея е  изпълнена топлоизолационна система  от каменна минерална вата - каширана с дебелина около 15см.

                     Каменните облицовки са предвидени за декорация около врати, прозорци, цокъл и за подчертаване на архитектурни елементи по фасадите. Останалата част от фасадите е изпълнена с декоративна фасадна мазилка с релеф и цвят по избор на Инвеститора, съгласуван с проектанта.

5.2. Интериор

           При изпълнение на интериорните решения на хотела вложените материали и системи са съобразени с общата екстериорна визия на обекта, изискванията на Инвеститора и всички законови нормативи, касаещи хотел от тази категория.

                 В обема на стълбищната клетка е изпълнена настилка от естествени камъни-мрамор и гранит по стъпала, стълбищни площадки. По стените на стълбищната клетка е монтирана ламперия с височина H=1м и декоративни пана от тапети, и латекс. Така е решено изпълнението на цялото стълбище през всички етажи на сградата.

Кота -3,45 (Втори подземен етаж)

                  В конферентната зала е с настилка от мокет и стенни с декорация от тапети и латекс. Тавана е решен със система за окачен таван с крайно покритие от латекс.

                  Коридора, които свързва конферентна зала с асансьора и стълбищната клетка е решен в следната комбинация: настилка: естествен камък-мрамор и гранит; стенни: ламперия с височина H=1м и декоративни пана от тапети, и латекс;таван - система за окачен таван с крайно покритие латекс.

Кота +0,00

             В зоната на рецепцията, къта за красота и грижа и коридора до стълбищната клетка е изпълнена настилка от естествени камък - мрамор и гранит. Стените са с покрития -декоративна интериорна мазилка. Таваните са със система за окачени тавани с крайно покритие от декоративна интериорна мазилка.

            В ресторанта с цел създаване на уютна и луксозна среда е предвидена настилка от мокет. По стените и таваните е изпълнено същото решение като при рецепцията с цел създаване на обща интериорна визия.

Хотелски етажи

                В хотелските стаи има положена настилка от мокет, стенна декорация от пана от тапети в комбинация с декоративна интериорна мазилка и тавани с латекс. В баните - настилка от гранитогрес, стени от фаянс с височина на облицовка  H=1,25м и с латекс. Таваните са изпълнени със система за окачени тавани с крайно покритие латекс. Има и декоративни елементи от естествен камък.

                  По коридорите с цел запазване на общия стил на хотела е монтирана настилка от мокет. Пред входа на всяка стая има изпълнена отделна ивица от мокет с цел спазване на противопожарните строително-технически норми. По стените е изпълнена декорация от ламперия с H=1м в комбинация с пана от тапети и латекс. Таваните са решени със система за окачен таван с крайно покритие латекс. Около асансьорите врати е изпълнена декоративна рамка от естествен камък.