СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

АФРОДИТА ГАРДЕНС

ИНВЕСТИТОР:

Бон Марше ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Петър Любославов Иванов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Комфортстрой 2009 ООД

АРХИТЕКТ:

Джениг ООД

АДРЕС:

к.к. Слъчев бряг – Запад, кв. Пясъците № 84
ИНФОРМАЦИЯ

АФРОДИТА ГАРДЪНС е първокласен комплекс в най-големия курорт на българското Черноморие – Слънчев бряг. Разположен във вътрешността и заобиколен от богато озеленена паркова среда, той представлява място за спокоен семеен отдих, далеч от шума и суетата.

         Ситуационното решение има за цел да осигури максимално голям, прецизно разработен вътрешен двор за рекреация, скрит от външния свят. За да пълния комфорт на обитателите са предвидени просторен басейн със самостоятелно отделение за деца, ресторант, спа център и фитнес. 

         Архитектурата е вдъхновена от древните градове в Африка. Динамиката във височината и разнообразието във формообразуването придава на комплекса усещането за град. Високи колони, различни по степенуваност корнизи и ажурни куполи образуват едно завършено цяло с премерена пропорция на всеки детайл. Лотосовият цвят е богато интерпретиран в орнаментите и парапетите, стилизирани копия извисяват колоните, меки овали допълват цялостната визия. Топлите пясъчните нюанси на фасадите хармонизират с прохладното синьо на живописния басейн и остават усещането  за оазис в пустинята. Всеки елемент – от интериора на главното фоайе до градинското обзавеждане - е подбран с цел да допълни основната идея на комплекса и да ни пренесе в един изгубен свят.