СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

КОРПОРАТИВНИ СГРАДИ

ДЕСИЗО МОННИ

ИНВЕСТИТОР:

Димитров ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

София - Истейтс ЕООД

КОНСТРУКТОР:

инж. Борис Христов Първанов

АРХИТЕКТ:

А и А Aрхитекти

АДРЕС:

гр. Плевен
ИНФОРМАЦИЯ

Офисна сграда към производствен комплекс на фирма Димитров ООД в гр.Плевен.
Димитров ООД е един от големите български производители на мъжка мода. Освен работата с големи европейски марки като Hugo Boss, Armani, Zegna, Димитров ООД се стреми да наложи на европейския и световен пазар собствена марка - Desizo Monni.
С цел разширяване на производствения капацитет и развитие на собствената марка беше изградена нова производствена база и нова административно-офисна сграда в гр.Плевен.
Проектираната от А и А Архитекти офисна сграда има за цел да създаде подходяща творческа и работна атмосфера на служителите, да допринесе за развитието на компанията и да я представи достойно пред световната модна индустрия.
Сградата включва 4 надземни и 1 подземен етаж. На партера са разположени централна рецепция, зона за изчакване и шоурум за излагане на модните колекции на марката.
Над партера има три офисни етажа, конферентни зали и зони за почивка. На третия офисен етаж са разположени мениджърските кабинети. В подземното ниво е разположен паркинг.
В източната част на сградата е изграден атриум, който преминава през цялата височина на сградата. Достъпа до офисните етажи е през отворени към атриума тераси със зони за почивка.
Външният образ на сградата е строго геометричен и минималистичен - изчистена стъклена призма, нарушена единствено от Г-образната козирка на входа от черен метал.
Като контрапункт на минималистичният екстериор, вътрешността на сградата впечатлява с богатото пространство на атриума и динамичните обеми на терасите за почивка.
Човешкият мащаб е водещ при оформянето на работните пространства, а голямо-форматните тройни стъклопакети дават безпрепятствена гледка към заобикалящата зеленина.
Използвани са пет материала в интериора: видим бетон, стъкло, алуминий. Вертикалното ядро на асансьора е с видим бетон, както и колоните и гредите по етажите. На определени места се използват облицовки от естествено дърво.
Петият “материал” е естествената растителност. Освен по терасите и зоните за релакс по етажите, тя присъства активно и в централната зона на атриума, където е разположена композиция от призматични обеми, които комбинират озеленяване, място за изчакване на посетителите и водна площ.
Амбицията на корпоративната офисна сграда в Плевен е да се нареди до най-добрите примери на корпоративни сгради от световната модна индустрия и да добави още един български град на архитектуранта карта на света.