СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Офис сгради > САУТ ПАРК БИЛДИНГ

ОФИС СГРАДИ

САУТ ПАРК БИЛДИНГ

ИНВЕСТИТОР:

Саут парк билдинг ООД

КОНСТРУКТОР:

Макс инженеринг ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Арт E Строй ЕООД

АРХИТЕКТ:

арх. Христо Минковски, Арт Е Строй

АДРЕС:

София
ИНФОРМАЦИЯ

     Арт Е Строй има богат опит в строително –инвестиционния процес. Начело с управителя инж. Емил Терзиев , до момента фирмата има завършени над 40 административни и жилищни  сгради в най-престижните райони на столицата. През 2018г. завършиха успешно един от големите си проекти – „Саут парк билдинг“.

 „Саут парк билдинг “е модерна и функционална офис сграда  , разположена  в кв.Лозенец,   срещу Парадайс център. Мястото е с изградена инфраструктура и отлично позиционирано от гледна точка на комуникации и достъпност в София. Сградата е на няколко метра от спирки на градския транспорт , както и входа на  метростанция „Витоша“.

 

Сградата е атрактивна, в модерен стил , който  допълва архитектурния дух на съседните офис сгради на Арт Е Строй, и същевременно е  различен от наложените стандарти за офис сгради. Допълнителен художествен акцент добавя  и богатото озеленяване на  големите тераси , от където се разкрива невероятна гледка към Витоша.

Фасадата на сградата е съчетание  камък , стъклена окачена фасада  и елоксиран алуминии. Алуминиевите профили Reynars са с термомост за максимална топло и звукоизолация, с троен стъклопакет с триплекс от вътрешната страна със специални високи коефициенти на непропускливост на UV лъчите.Прозорците са със Stop ray vision стъкла и са отваряеми във всички офис помещения.  Допълнителен подчерващ елемент е фасадното LED осветление , което допълва архитектурата на  Саут парк билдинг. VRF Системата “LG”  за  отопление, охлаждане и вентилация  на сградата е тритръбна , което позволява работа на различни режими на телата във всяко едно от помещенията. Освен основната си функция (да отоплява и охлажда) изкарва отработения въздух от офис площите и го заменя със свеж. При възникване на проблем с електрозахранването , сградата разполага с мощен дизелов генератор за аварийно електрозахранване.

      Сградата е с РЗП 13 000 кв.м  разпределена между девет надземни нива - офиси и магазини  и две подземни нива със 110  паркоместа  и складове , както и 20 външни паркоместа.

Общите части на сградата са  изпълнени с настилка от гранит и мрамор. Мазилките и топло изолациите са изпълнени с материали Баумит – от най-висок клас. Фоайето е проектирано и изпълнено с настилки от мрамор  .За луксозния вид на партера , допринася дизайнерското решение за нестандартна и раздвижена визия на рецепцията в комбинация с водна завеса и богато озеленена стена.

Конструктивната височина на офисните площи е 3,40 м .“Open space” пространството на офисите дава възможност на клиентите ни сами да определят вътрешното разпределение, в зависимост от техните индивидуални нужди и спецификата на дейността им, както и мобилност при разпределението на работните места,при максимална функционалност. Всички офиси са с монтиран двоен под , който позволява по-голяма гъвкавост по отношение на инсталациите и точките за достъп.Структурното окабеляване в офисите е категория 6 – локализирано в подови кутии. Мокетните  плочи са най-добрият избор за употреба в обществени сгради, с най-висок клас на приложение , износоустойчивост и трудногоримост.Устойчиви са  на мебелни колелца и антистатична обработка. Високият клас изолация в комбинация с дограмата свеждат температурните загуби в офисите до минимум .

За удобството и сигурността на нашите клиенти допринася системата за контрол на достъп с персонални ID карти , както с турникети във фоайето на сградата , така и по етажите и бариери към паркинга . За безопасността на хората се грижат адресируема пожароизвестителна система  и аварийно - оповестителната система . И двете системи за безопасност са сертифицирани според стандарт EN54.. Целодневно на разположение на нашите клиенти има управител и рецепционист , за съдействие при възникнали казуси по време на работния процес.За спокойствието и функционирането на всички фунционални нива се грижи  24 – часовата охрана  както и камерите на всеки от етажите и в общите части.Сградата разполага с 3 луксозни високоскоростни асансьора Коне с вместимост  13 човека всеки и стълбище с достъп до подземния паркинг. Материалите , които са вложени в сградата са най-висок клас , придружени с необходимите сертификати и документи .