СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ХОТЕЛ КООП, ГР. СОФИЯ

ИНВЕСТИТОР:

Централен кооперативен съюз

КОНСТРУКТОР:

инж. Георги Ефтимов и инж. Димитър Димитров, инж. Зина Иванова-Глосова

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

N/A

АРХИТЕКТ:

Румина АМ ЕООД, гр. София, арх. Румяна Запрянова-Тодорова

АДРЕС:

гр. София
ИНФОРМАЦИЯ

Хотел КООП****, София

 

Хотел КООП****, София е открит през 2017 г. и представлява изящна, новоизградена сграда в стила на Стара София. Той е деветият член на веригата хотели на Централния кооперативен съюз „КООП – Вашето място за почивка“. Разположен в идеалния център на столицата – в карето между улиците „Г. С. Раковски“, „Искър“ и „Париж“, хотелът се намира в непосредствена близост до множество забележителности - архитектурни и културно-исторически паметници, административни сгради и заведения. Това го прави уникално място за бизнес и семейни пътувания, отдих и конгресен туризъм.

Строителството на Хотел КООП, София стартира през 2014 г. и завършва в края на 2016 г.

Архитектурата на сградата се отличава със стилова издържаност, която е съобразена изцяло със зоната, в която е изградена – стария градски център на София, но се вписва естетически сред околните административни и бизнес сгради. Умелото съчетание на съвременните висококачествени материали и технологии с цветовете и архитектурните елементи от 30-те години на миналия век, правят този уникален хотел неотменна част от цялостния архитектурен ансамбъл, включващ и изцяло реновираната сграда на Централния кооперативен съюз.

Дизайнът на пространството и използваните материали създават усещането за уютната атмосфера на дома, съчетана с елегантността и разкоша на старите, аристократични  софийски сгради. В интериорен план хотелът е декориран в меки и ненатрапчиви тонове. Дървото, дамаските и памучните декорации са съчетани умело с мебелите и общата визия на интериора. Допълнително очарование внасят каменната облицовка на стените и колоните на партера, „френските“ прозорци с ажурен метален парапет и медният купол с часовник, който бързо се превърна в емблема на хотела. За декорация на стаите и коридорите са използвани  картини, които разказват за историята на София и кооперативното движения в България.

Сградата е с достъп от трите улици, на които е разположена, като входът към хотела е от ул. „Раковски“. От ул. „Искър“ има самостоятелен достъп до бистрото, двата магазина и подземния паркинг, а от ул. „Париж“ е служебният вход.

Хотелът е ситуиран на 9 нива - 2 подземни и 7 надземни.

Рецепцията, лоби барът и бистрото са разположени на партера и са чудесно място за среща с бизнес партньори или приятели на чаша ароматна, освежаваща напитка. Бистрото предлага закуска на блок маса или а-ла-карт меню в приятна обстановка, създаваща усещането за виенски салон. През топлите дни на годината, гостите могат да се насладят на приятната и уютна градина към лоби бара. На това нива са разположени и двата магазина.

Хотелските стаи и апартаменти са общо 72 и са разпределени на 6-те етажа над партера. На четири от тях има оформени просторни тераси, а целият 6 етаж се заема от луксозно обзаведен ВИП апартамент с неповторима 360-градусова гледка от терасата към катедралния храм-паметник „Александър Невски“, църковния комплекс „Света София, Народното събрание, планината Витоша и други забележителности на София. Стаите са просторни, елегантно обзаведени и осигуряващи спокойствие в централната част на столицата. Хотелът разполага с 46 стаи с две легла, 14 единични стаи, 5 студия, 6 апартамента и 1 ВИП апартамент, които са подходящи за дългосрочен бизнес престой или семейна ваканция. Той е проектиран и изграден с осигурен достъп за лица в неравностойно положение и предлага специализирани хотелски стаи за тяхното настаняване.

Зоната за релакс е на първия етаж и разполага с фитнес зала, зала за гимнастика, сауна, солариум и масажно студио.

Вертикалната комуникация се осигурява от основно стълбище, 2 асансьора за посетители и 1 служебен асансьор.

Паркингът с 52 места е разположен на първи и втори сутеренен етаж.

За своите бизнес срещи гостите могат да ползват конферентна зала с капацитет 100 места, която е оборудвана със съвременна комуникационна и аудиовизуална техника и кабини за симултанен превод на 3 езика. Има осигурена функционална възможност за обособяване на четири самостоятелни, шумо- и звукоизолирани зали.

На разположение на гостите е и ресторант „КООП Клуб“ с две зали и общ капацитет от 160 места. Уютната и традиционна българска атмосфера, превръщат ресторанта в подходящо място за вечеря, семейни и фирмени тържества.

Конферентната зала и ресторантът са разположени в административната сграда на инвеститора – ЦКС, която след реновирането си оформя цялостния архитектурен ансамбъл.

Хотел КООП предлага на своите гости високоскоростен Wi-Fi интернет и допълнителни услуги като пране, химическо чистене и др.

Хотелските помещения са с централна, индивидуално регулируема климатична система. Използваните съвременни технологии в областта на строителството гарантират ефективно потребление на енергийните ресурси и грижа за градската среда.

Виртуалната разходка на хотел КООП, гр. София.