СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ХОТЕЛИ И ВАКАНЦИОННИ КОМПЛЕКСИ

ХОТЕЛ HOLIDAY INN ПЛОВДИВ

ИНВЕСТИТОР:

Петров Комерс ЕООД, гр.Пловдив

КОНСТРУКТОР:

инж.Румяна Ахрянова, Герудика ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Ва и Ми ООД, Вахдет Тахир

АРХИТЕКТ:

арх. Радко Тодоров – архитектурно бюро ЕР ТЕ Консулт ООД

АДРЕС:

гр.Пловдив
ИНФОРМАЦИЯ

Хотел Holiday Inn Plovdiv е част от IHG (International Hotels Group) – една от най-големите хотелски вериги в света. Той е единственият хотел на Holiday Inn в България, който работи с концепцията Open Lobby, която разчупва рамките на досега познатото хотелско лоби. В Оpen lobby всички помещения са свързани и представляват една обща зона, подходяща за отмора, забавления, хапване и общуване.  

Хотелът е разположен стратегически на една от входно-изходните артерии в града и в близост до изложбените площи на Пловдивския панаир, което е изключително важен фактор за успешната реализация на обект с такива функции.  Намира се на кръстовището на бул. Дунав и ул. "Васил Левски". 

Тази локация ни задължи да проектираме сграда с характер и да се превърне в една от емблематичните модерни сгради в Пловдив.

Основното предизвикателство пред нас беше да преустроим вече построена сграда с офисни функции в хотел, като добавим 60% обем към нея и надстроим 3 етажа.

Сградата е обезпечена с най-модерна абонатна станция и втора независима ВиК Връзка. Предвидените 3 конферентни зали обособяват последния 5-ти бизнес етаж. “Media Lounge” и E-bar предоставят възможност на гостите свободно, без да ангажират служител, сами да принтират документи, използвайки собствено устройство или предоставено от хотела.

Капацитетът на Holiday Inn Plovdiv е 67 стаи с възможност за 134 гости – 7 бизнес стаи и 60 стандартни с King и Queen легла. Хотелът предлага и редица допълнителни екстри за гостите си, сред които фитнес, сауна, салон за красота.

Ресторантът е със зона блок маса и разполага със 70 седящи места.

Проектът в Пловдив е изцяло индивидуален като концепция, дизайн и функции. Търсена е изчистена, но същевременно модерна и елегантна визия. За целта са използвани HPL панели, ETALBOND и мазилка BAUMIT. Облицовката на партерния етаж е от естествен камък. Поставената дограма е двукамерна на SCHÜCO.

ПРИЛОЖЕНИЯ: