СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни комплекси от многофамилни сгради > АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС НЕВЕН РЕЗИДЕНС

ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ ОТ МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ

АПАРТАМЕНТЕН КОМПЛЕКС НЕВЕН РЕЗИДЕНС

ИНВЕСТИТОР:

Подеминженеринг ЕООД, Арх.Филип Захариев

КОНСТРУКТОР:

Инж. Иван Бужев / Инж.Емил Цаков

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Подеминженеринг ЕООД, Арх.Филип Захариев

АРХИТЕКТ:

Подем Консулт ООД

АДРЕС:

гр. София, ул.Шумако
ИНФОРМАЦИЯ

Невен Резиденс е представителен затворен апартаментен комплекс в гр.София, кв.Симеоново - север, състоящ се от три самостояелни четириетажни сгради. Разположен е на площ от 6 декара, в полите на Витоша, в непосредствена близост до Sofia Ring Mall, IKEA, лифт Симеоново, Бизнес Парк София.
Комплексът е с богато озеленяване, южна градина, с панорама към планината и града. Осигурена е необходимата комфортна среда за живеене чрез функционалност и лукс на апартаментите, модерни технологии и висококачествени материали.
Невен Резиденс е ситуиран по ос изток – запад, с общ сутерен с подземн гаражи за трите сгради. В северната част на двора са оформени надземни паркоместа, до които достъпът е чрез вътрешна улица.
Парк – градината е разположена в южната част на имота. Между сградите има изградена алейна мрежа, осигуряваща пряка връзка между апартаментите и градината. В югозападната част на имота в близост до КПП-то е предвидена по – голяма площ за рекреация и игри. Околосградното пространство е оформено чрез умело планиране и разполагане на отделни кътове, които създават собствен оазис на спокойствие, уют и индивидуална околна среда. Вертикалната планировка е изпълнена чрез терасиране на терена, като са оформени градински павирани алеи, включително осветителни тела, пейки, шезлонги и чадъри на терасите и по ходовите линии на пътеките. Красивите растения – цветя, храсти, дървета са прелестни и сами по себе си, но структурирани подходящо рисуват една истинска райска градина – градина на вдъхновение, радост за окото и приятел на децата.
Денивелацията на терена е преодоляна, чрез терасиране и е постигнато много добро функционално решение за етажните разпределения – ортогонални в план жилища, оптимален брой и различни по вид апартаменти на етаж, удобна и добре осветена вертикална комуникация, достатъчна естествена осветеност на помещенията. Постигната е хармония между сгради и природа, формираща средата на живот на хората. В голяма степен Невен Реазиденс покрива изискванията за „зелени сгради“ – енергоефективност, влагане на естествени материали, създаване на нови зелени площи с богата и разнообразна растителсност, събиране и ползване на дъждовните води чрез изградена поливна система за градината.
Изградена е достъпна среда за инвалиди и детски колички, както в градината, така  и в сградите.
Комфорт и високо качество на живот са осигурени от:
- Контролиран достъп – 24 часова охрана и видеонаблюдение
- Комфорт и конфиденциалност на обитаване
- Богато озеленяване, екологична среда, редки и ценни растения
- Парк – градина със зони за отдих, игра и алейна мрежа
- Панорамна гледка към Витоша и София
- Управление и поддръжка на общите части
- Апартаменти с високо качество на изпълнение и вложени материали 
монолитна, безгредова стоманобетонна конструкция с 10см. замазка с интегрирани трасета за инсталации 
керамични тухли Wienerberger
интегрирана топлоизолационна система Baumit 10см. със завишени показатели
топлоизолация на покривна плоча от мин.вата 30см.
хидроизолация ArmourValley
шумоизолазия KNAUF по всички подове и стени граничещи с общи части 
PVC дограма REHAU -  серия Brilliant Design /произход Германия/, двустранно фолиран профил
външни ламелни щори Niralex и ролетни щори Infresa
двуконтурен кондензен газов котел Imergas, газова печка и камина
инверторни климатични системи  Mitsubishi клас +ААА – за охлаждане и отопление
 
Сутеренът на Апартаментен комплекс Невен Резиденс е общ за трите сгради ( А, Б и В ), като са обособени единични , двойни гаражи и паркоместа. В близост до стълбищните клетки с асансьор, където има възможност за директно осветление и вентилация са помещения за фитнес, тенис на маса, SPA и стаи за поддръжка на комплекса.
 
Жилищна сграда А е ситуирана за запад спрямо жилищни сгради Б и В и е в непосредствена близост до главния подход от ул.Шумако. В сградата са проектирани 10 двустайни апартамента, от които 3 с частен двор, 7 тристайни апартамента и един офис с отделен вход.
 
Жилищна сграда Б има два самостоятелни входа A и Б. Сградата е огледално решена за двата входа, като на всеки етаж видовете апартаменти и техните разпределения са еднакви за двата входа. В сградата (общо за вх.А и вх.Б ) са проектирани 2 студиа, 12 двустайни апартамента, от които 6 с частен двор, 8 тристайни апартамента, 4 четиристайни, един офис с отделен вход и един детски кът с отделен вход.
 
Жилищна сгарада В е разположена в най – източната част на имота. В сградата са проектирани едно студио, един двустаен апартамент с частен двор, 2 тристайни апартамента, 5 четиристайни апартамента, от които един с частен двор.
 
Общо за комплекса: 3 студиа, 23 двустайни апартамена, 17 тристайни апартамента, 9 четиристайни апартамента, 2 офиса и един детски кът.

ПРИЛОЖЕНИЯ: