СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ ОТ МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ

РЕЗИДЕНШЪЛ ПАРК СОФИЯ

ИНВЕСТИТОР:

Резиденшъл Парк София ЕООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Линднер България ЕООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Михаил Григоров; Инж. Сергей Иванов; Инж. Даниела Кънева

АРХИТЕКТ:

Скица ЕООД, Стивън Лийч Асосиейтс България ООД

АДРЕС:

гр. София, жк.София Парк
ИНФОРМАЦИЯ

Резиденшъл Парк София, с административно име жк. София парк, е вторият мащабен проект на Групата Линднер в България след Бизнес Парк София. Той представлява жилищен комплекс в югоизточната част на столицата, състоящ се от многофамилни, еднофамилни и редови къщи, собствен парк, търговска зона и офисни площи. Това е първият по рода си в тези мащаби жилищен комплекс от затворен тип в страната.
Фаза 2 на Резиденшъл Парк София представлява разширение на Фаза 1 и бе въведена в експлоатация в края на 2016г. Състои се от 6 многофамилни къщи с общо 36 апартамента и 19 еднофамилни къщи. Апартаментите са с квадратура от 120 м2 до 205 м2, а къщите  варират между 280 и 550 м2. Най-търсеното и съответно разпространено разпределение е това с една дневна и 3 спални. 
Сред основните  характеристики на комплекса са ниското застрояване на сградите на не повече от три надземни нива, богатото озеленяване с над 100 дка паркова среда, естествена близост до планината, отлична вътрешна и външна инфраструктурна обезпеченост. Не на последно място комплексът предлага професионално управление и поддръжка, включваща услуги по озеленяване, почистване, контрол на достъпа, видеонаблюдение и др., осигурявайки по този начин една добра и сигурна среда за живот.
 
Резиденшъл Парк София осъществява визията за „град в града“, където хората могат да живеят, работят, спортуват, пазаруват и отпочиват на едно място. За удобството и комфорта на новите семейства са на разположение новоизградени детска площадка, външен фитнес и барбекю зона.
В съответствие с увеличилия се брой жители и човекопоток в комплекса, Фаза 2 разполага и със свой допълнителен достъп. Паркирането е решено чрез подземни нива за многофамилните къщи и наземни гаражи – за еднофамилните. Налице са и допълнителни външни паркоместа пред всяка кооперация, както и 2 обособени паркинга.
Архитектурата на къщите се отличава с изчистена и модерна визия и функционални разпределения. Изчистените фасади се допълват от цветови акценти, подчертаващи индивидуалността на всяка една къща. 
В резултат на повишените очаквания от страна на клиентите, както и на новите тенденции и продукти в жилищното строителство, във Фаза 2 Резиденшъл Парк София надгражда своите стандарти на изпълнение. Самото позициониране във високия сегмент на жилищния пазар изисква продуктът не само да покрива, а и да надвишава изискванията на клиентите. За всеки нов обект е  важно не само високото качество на изпълнение, а и наличието на нещо специфично, съвременно, което да отличава проекта на пазара за имоти. В случая с Фаза 2 фокусът е върху някои пасивни и активни мерки за енергийна ефективност, както и върху елементи за повишаване комфорта на жилищната среда като например: 
- Система от дограма с профил на REHAU + външни щори от фирма Warema., осигуряващи значително повишаване енергийната ефективност на жилището и комфорта на жителите; 
- отлична топлоизолация по фасади и покрив с параметри значително по-добри от реферетните в нормативната уредба;
 
- система за отопление и вентилация на жилищата - Линднер е сред първите инвеститори, които предлагат на своите клиенти комплексна система за отопление и принудителна вентилация като стандартно решение на всяко жилище. Системното решение на швейцарския концерн Ховал включва термосоларна инсталация, осигуряваща топла вода, принудителна вентилация и отоплителна инсталация с газов котел. Принудителната вентилация е решение, което значително подобрява качеството на въздуха в жилището, респективно качеството на средата на живот, без да влияе негативно на енергийната ефективност на жилището. Налице е и система за дистанционен мониторинг и контрол на инсталацията за отопление. 
В проекта са интегрирани и много други висококачествени системи и решения, с които се стремили да постигнем целта си, а именно - модерно, висококачествено жилище и удовлетворени клиенти.