СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ НАД 10 000 РЗП

БЛД АЛБА

ИНВЕСТИТОР:

БЛД Хоумс ЕООД, Димитър Савов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Калистратов Груп

КОНСТРУКТОР:

Инж. Милен Павлов

АРХИТЕКТ:

ТАНКОВ АРХИТЕКТИ, Арх. Атанас Танков

АДРЕС:

гр.София, ул.Тинтява
ИНФОРМАЦИЯ

Широк панорамен изглед към планината и слънцето 
Жилищният комплекс ALBA използва по максимален начин свободната пространствена перспектива пред себе си и гледката към планината. Сградата е проектирана с отворена панорама към Витоша и южно изложение на дневните стаи във всички жилища. Ефектът се подсилва от изцяло остъклените фасадни стени, които премахват визуалните граници и поставят слънцето и планината като ежедневен гост във всяко жилище. Смайващо природно и архитектурно предимство, което в съчетание с перфектното изпълнение и уникалната локация, превръща ALBA в мечтания дом за всеки!
 
В сърцето на тишината и спокойствието
Модерният жилищен комплекс ALBA се намира в един от най-зелените и спокойни райони на София - квартал Изгрев. Заобиколен е от спокойствието и дървесното богатство на Борисовата градина и тишината и загадъчността на Ловен парк. Удобните и комуникативни връзки до ключови булеварди в града позволяват бързо придвижване до центъра и възловите локации в оживените работни дни.  
Усещането за спокойствие и уют се подсилва и от вътрешното парково пространство. Богата и висока дървесна растителност, заобиколена от живописни зелени площи. И сред тях цветна детска площадка, защото и игрите се нуждаят от дом! 
Безупречна градска локация за отдих и отърсване от напрегнатото ежедневие.
 
Архитектура – стара дума, съвременна интерпретация
Дълбоката и свободна от застрояване перспектива пред сградата ни провокира да предложим интересни архитектурни решения. Максимално остъклените фасадни стени по южния фронт на сградата, комбинирано с просторни  тераси, които се явяват като естествено продължение на интериорните  пространства. Съвременен и вдъхновяващ облик на сградата, който в съчетание с функционалността на всички жилищни площи и качественото строителство в комплекса му придава цялостен и напълно завършен облик на дома мечта в сърцето на града!
 
Предимствата на локацията, ни накараха да ориентираме сградата изцяло на юг, изграждайки 4 отделни входа. Стъклената фасада и приятните цветови решения осигуряват хармоничност между отделните тела. Интериорен дизайн Виктория Илиева.

ПРИЛОЖЕНИЯ: