СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Болници > МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР - ОЧНА КЛИНИКА ВИЖЪН

БОЛНИЦИ

МЕДИЦИНСКИ ЦЕНТЪР - ОЧНА КЛИНИКА ВИЖЪН

ИНВЕСТИТОР:

Контакт Медикъл Интернешънъл ООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Христо Стефанов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Ес Пи Ем – Суис Проджект Мениджмънт ЕООД

АРХИТЕКТ:

Архитектурна Група Левъл Ъп ООД - Арх. Николай Истатков, Арх. Георги Иванов; Артпойнт ООД

АДРЕС:

гр.София
ИНФОРМАЦИЯ

VISION е водещ бранд за клиники и лидер в областта на специализираната помощ за очни заболявания в страната. Новият VISION олицетворява последните световни тенденции за изграждане на здравни заведения, целящи намаляването на пациентския стрес, чрез комплексно усещане за сигурност и качество, надеждност и доверие.

Сградата на VISION носи духа на класическата европейска архитектура, съчетала модерни строителни технологии, висококачествени материали, ефективни системи и уютен интериор. Нивото на комфорт е от най-високите световни стандарти, подсигурени от просторни чакални и кабинети, перфектно вентилирани и климатизирани помещения, естествени материали от камък, дърво, кожа, метал и стъкло, както и от нов подход в организацията на работа с цел максимално бързо и качествено обслужване на пациентите.

VISION е съчетание от екип талантливи професионалисти с дългогодишен практически опит и съвременна високотехнологична апаратура, позволяваща извършването на прецизни изследвания, ранна диагностика и адекватно лечение на всички видове очни болести.

Новата клиника VISION се намира на бул. Цветан Лазаров 86 в столицата, разположена е             само на  метри от спирки на метрото, тролейбус и автобус и е в близост до летището и булевард „Цариградско шосе“. Предимство и удобства за пациентите и придружителите привнасят двата паркинга на клиниката, кафето със зимна градина и лятна тераса и оформените зелени площи с кътове за почивка.

Проектът е възложен през 2013, а строителството започва в края на същата година. Проектанти на сградата са “Архитектурна Група Левъл Ъп” ООД с ръководители арх. Николай Истатков,  Георги Иванов и „Артпойнт“ ООД. Сградата на VISION е решена с едно подземно и шест надземни нива с обща застроителна площ от 6110 м2. Клиниката разполага с обширно партерно фоае с регистратура, оптика и кафе, 4 етажни чакални, 45 кабинета,  манипулационни, лаборатория, ВИП сектор с кабинет и чакалня, 8 операционни зали, стационари, сектор детски прегледи с кабинети и чакалня, административен етаж със столова и тераса, зали за конференции, библиотека, складове и помещения за техническа подръжка.

Основните технологични предимства съобразени с предназначението на сградата са:

  • Окачена вентилируема фасада с 3 см. гранитени плочи, конструкция от галванизирана стомана, 15 см. плочи от каменна вата, ветрови мембрани, окачени прозорци и стъклени алуминиеви фасади с троен стъклопакет по система Evo 75 на Wicona (Германия), външни вградени автоматични алуминиеви щори от Roma (Германия), обшивка на външни стени с двоен гипскартон и 8 см. каменна вата. Това гарантира ниски разходи за отопление, климатизация и безшумна работна среда.
  • ОВиК е решено с термопомпи въдух-вода с индивидуален контрол на температурата за всяко помещение. Отоплението през зимния период е на ТЕЦ захранващ нискотемпературни стоманени радиатори от  швейцарския производител Zehnder. В цялата сграда е осигурен пресен въздух чрез климатични камери, които разполагат с тройна филтърна система за пречистване на въздуха. Отделно в операционния блок са инсталирани индивидуални камери подаващи пресен въздух през ламинарни тавани снабдени с хепа филтри, които осигуряват стерилен въздух директно над операционната маса.
  • Интериора е решен с ламперия от окачени стенни панели на фирмите: Gustafs (Швеция) в натурален дъб фурнир и италианският производител CBI-Europe с бели mdf панели с меламиново покритие. Важен акцент са кабинетните врати с метални каси и HPL антибактериално покритие на холанския производител Berkvens.
  • Сградата се обслужва от две стълбища (основно и евакуационно) и три високоскоростни асансьора на финландската фирма Kone. Потокът между пациенти и персонал е разделен, така че да се срещат само в кабинетите и местата за медицински процедури. Новост е и подхода, в който лекарите отиват при пациента, а не обратното.
  • Клиниката разполага с високоскоростен wifi, IP телефонна ценрала, компютри с виртуален сървър и BMS системи за управление на цялата сграда, които контролират отопление, вентилация, климатизация, контрол на достъп и други.