СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради до 10 000 РЗП > ЖИЛИЩНА СГРАДА САНТА ХОУМ

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА САНТА ХОУМ

ИНВЕСТИТОР:

Санта хоум дивелопмънт ЕООД, Руслан Иванов

КОНСТРУКТОР:

Инж. Веселин Първанов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Мултибилд Инженериг ООД

АРХИТЕКТ:

Е-Арх ООД, с водещ проектант Арх. Мартин Христов

АДРЕС:

гр. Варна, м.Траката
ИНФОРМАЦИЯ

Проектът е разполoжен в крайградска зона с нискоетажно жилищно застрояване близо до морския бряг. Имотът се е ползвал като газостанция, но качествата му – добро местоположение и лесен достъп, леко наклонен терен с южно изложение и красивата гледка към морето, го правят атрактивен за жилищно строителство. 
Имотът е с триъгълна форма и сградата е разположена в най-широката част, обърната на юг, за да има максимален фронт към гледката и морето. По този начин се оформят 2 зони на двора – северна, която се ползва за паркинг, и южна, в която обитателите ползват озеленен покрив над подземния гараж и басейн.
Основната идея е сградата да се възползва максимално от гледката, затова във всички апартаменти дневната зона е ориентирана към морето и е с големи прозорци, а по цялата южна фасада са разположени тераси със стъклени парапети. Останалите фасади, които гледат към околните улици и съседните сгради, са с по-малки прозорци. Различната функция на помещенията – спални, бани и стълбище, предопределят и различната големина на тези прозорци. Това, заедно с повтарящия се модул от различни елементи на фасадната облицовка, завъртяни на 90° един спрямо друг, създава характерния облик на сградата. Използваните материали са HPL плоскости Trespa и минерална мазилка. 
Сградата се състои от 5 етажа с 16 апартамента. На първия етаж апартаментите са с пряк достъп до двора, а на последния са с големи покривни тераси. На подземно ниво остават складови помещения, гараж и спа-център за обитателите на сградата със сауна.