СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:
НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради до 10 000 РЗП > ЖИЛИЩНА СГРАДА MВ РЕЗИДЪНС

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА MВ РЕЗИДЪНС

ИНВЕСТИТОР:

Шалев Инвестмънт Груп ООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Стефан Маринов

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Бигла-III ООД

АРХИТЕКТ:

Веста - Дизайн ЕООД, Арх. Димитър Димитров

АДРЕС:

гр. София, улица Плана планина
ИНФОРМАЦИЯ

Местоположение: кв. Лозенец, гр. София, България
Адрес: София, улица „Плана планина“ 19
 
Описание на дейността: Инвеститор и изпълнител
Обща застроена площ: 
РЗП: 1583,20 м²
РЗП със сутерен: 1982,50 м²
 
Инвеститор: „ШАЛЕВ ИНВЕСТМЪНТ ГРУП“ ООД
Изпълнител: „Бигла-III” ООД
 
Конструктор: инж. Стефан Маринов
Проектант: „ВЕСТА - ДИЗАЙН” ЕООД, арх. Димитър Димитров 
Завършване на строителството: Разрешение за ползване от 15ти ноември 2016г.
 
Луксозна жилищна сграда „MV Резидънс“ е предназначена изцяло за жилищно ползване. Намира се в квартал Лозенец, един от най-елитните квартали в столицата, на улица „Плана планина“ 19. Сградата е разположена в тиха и спокойна зона, в близост до много зеленина. Името “MV” идва от “Mountain View”, заради несравнимата гледка към Витоша. Тя е само на няколко стотин метра пеша от централните точки на столицата – Национален дворец на културата, „Парк център“, булевард „Витоша“. Архитектурата и дизайнът са дело на едни от най-добрите архитекти и дизайнери в България. Сградата, по проект на архитектурно бюро „ВЕСТА - ДИЗАЙН” ЕООД, разполага с 10 резиденции. Три на първия жилищен етаж, по две на втори, трети и четвърти етаж и една на последния – пети етаж. 10 паркоместа са разположени в сутерена и още 6 на партера. За сигурността на живущите се грижи денонощна охрана. Фоайето на сградата впечатлява с модерна визия и смели форми. Акцент в помещението са декоративните 3Д стенни панели, произведени от фирма „Бигла Детайл“, подходящо насочено осветление, както и мека мебел в контрастни цветове.
 „MV Резидънс” е съчетание от удобна локация и функционален проект с отлична визия, изграден с най-добрите на пазара продукти и технологии. Сградата се отличава с иновативен дизайн и много модерна и излъчваща лукс и завършеност архитектура. Използваните материали като камък, дърво, метал и стъкло спомагат за постигане на облик на съвременна фасада и запомнящ се силует на сградата. Използвани са съвременни материали, отговарящи на европейските сертификати за довършителни работи по фасадите и в интериора.
Площта на имота е 692 м², а цялата разгъната застроена площ, заедно с подземния паркинг е 1982,50 м². За стълбището са използвани гранитни плочи. Входните апартаментни врати са производство на „Еуро дорс“. Жилищата са просторни и изключително светли. Асансьорната уредба е енергоспестяваща и безшумна, произведена от SCHINDLER – Швейцария.
„MV Резидънс“ предлага стимулираща и здравословна среда за живот при пестеливо използване на енергийни ресурси, с параметри на енергийно ефективно жилище за обитаване. Енергоспестяващото функциониране на сградата е заложено в избора на висок клас материали и технологии. Окачена, вентилируема фасада изкусно съчетаваща естествен черен гранит, алуминиеви композитни панели и стъкло. Най-висок клас топлоизолация от каменна вата. Керамични тухли Wienerberger. Алуминиева дограма с прекъснат термо мост REINER – Германия. Стъклопакет 46 мм. – 6,5,5 мм., стъкло с аргон, профил 80мм. Подова шумоизолация – 28 dB. Сплит климатизация и интелигентна система “Умен дом“.  Паркингът е завършен с висококачествен шлайфан бетон.
„MV Резидънс“ излъчва класата на архитектурата, вземаща за отправна точка потребностите на човека и града, изразяваща стил и фино чувство за мярка.

ПРИЛОЖЕНИЯ: