СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 РЗП

ЖИЛИЩНА СГРАДА ОСОГОВО

ИНВЕСТИТОР:

Контракт Сити ООД

КОНСТРУКТОР:

Инж.София Нейчева

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Контракт Сити ООД

АРХИТЕКТ:

ИСА проект ЕООД, Арх. Сабина Иванова

АДРЕС:

гр.София, ул. Осогово № 56
ИНФОРМАЦИЯ

Сградата се намира на малката, тиха, павирана улица „Осогово” на 100 метра от уютния парк „Св. Николай”. Мястото е комуникативно, в централната градска част в непосредствена близост до една от основните пътни артерии на столицата – бул. „Тодор Александров” и близо до спирки на столичния градски транспорт. Сградата е захранена с топлоносител топла вода от градската топлофикационна мрежа на "Топлофикация София" ЕАД, монтирана и оборудвана е абонатна станция на фирма Brunata.
Апартаментите са функционални, двустайни и тристайни, проектирани с чудесно вътрешно разпределение и без разхищение на площ. За по-артистичните натури, архитекта е предвидил три мезонета на последните два етажа с прекрасна панорама и просторни тераси. Над терасите има сенници, които гарантират комфортното им обитаване в слънчевите летни дни. Към всеки апартамент има осигурена складова площ. На фасадите са монтирани елегантни кутии, в които собствениците на жилища могат да поставят външните тела на климатиците си, за да се запази цялостната визията на сградата.
Фасадата на сградата е решена с най-високият клас топлоизолационна система "БАУМИТ СТАР" на лидера в производството на Интегрирани Топлоизолационни Системи „BAUMIT”. Цветните мазилки "БАУМИТ НАНОПОР ТОП" над партера са в комбинация с композитни материали - HPL FunderMAX (Austria) иSistem Bond като част от окачена вентилируема фасада. На западната фасада на сградата са изпълнени плъзгащи се алуминиеви преградни пана за слънчева защита. За постигани на шумоизолация от ударен шум, под замазките е положена мембрана на фирма ISOVER, а ограждащите тухлени зидове между съседни апартаменти се изпълняват по детайл за шумоизолиране тип "сандвич". Красивият скатен покрив на сграда „Осогово” е изпълнен от висококачествена титан-цинкова ламарина чрез система „шифър”, при която от ламарината са изрязани елементи с правилна геометрична форма - ромб. Входната врата на сградата е алуминиева със система ЕТЕМ Е75 с контрол на достъпа. Всяко жилище разполага с видео домофонна уредба на фирма BITICHINO с цветна камера. Дограмата е с немски профил от естествено дърво модел "Смърч", с троен стъклопакет, газ аргон и две „К” стъкла. Положена е външна хидроизолационна лента при фугата между дограма и стена, която уплътнява отворите около вратите и прозорците срещу проникването на влага. Покривните прозорци са на фирма VELUX с вградени сенници. Входните апартаментни врати са блиндирани на фирма "СОЛИД 55", модел "IPS Комфорт серия 50" с две независими системи с общо седем точки на заключване и специална защита на механичната брава срещу разпробиване. Отключването става чрез безконтактна карта и функция "EasyGo" за автоматично заключване на електромеханичната брава с резервно захранване. Гаражните врати са секционни, топлоизолирани, на фирма Hörman с дистанционно управление.
Пътническият асансьор е на фирма KONE, модел "ECO Space" - икономичен, с електрическо безредукторно задвижване, честотно управление за плавно спиране и потегляне, с опция за придвижване на кабината до спирка при прекъсване на основното захранване и вграден GSM модул за връзка с аварийна служба. Без машинно помещение и с луксозна кабина с автоматични врати.
За осигуряване на така желаната в градския пейзаж зеленина, двора на сградата е богато озеленен с декоративни, дървесни и тревни насаждения в цветарници, а на покривите на гаражите има зелен тревен килим, който се поддържа от автоматизирана поливна система. Тротоарните настилки и настилките към места за паркиране в двора са изпълнени от павета SEMMELROCK.

ПРИЛОЖЕНИЯ: