СЪС СЪДЕЙСТВИЕТО НА:

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ ДО 10 000 РЗП

CAPPUCCINO

ИНВЕСТИТОР:

Инфинити Пропърти ООД

КОНСТРУКТОР:

Инж. Милен Павлов, СМ Инженеринг ООД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

Инфинити Пропърти ООД

АРХИТЕКТ:

Б1 Дизайн Студио EООД

АДРЕС:

гр. София, ул. Буная
ИНФОРМАЦИЯ

Cappuccino е луксозна жилищна сграда с модерна архитектура. Намира се в един от най-престижните квартали на столицата, запазил своето реноме, спокойствие и зеленина – „Оборище на тиха уличка – „Буная“ №16.
 
За сградата Cappuccino 
Сградата е на 8 етажа и е с разгъната застроена площ от 3 500 кв. м. Архитектурата е впечатляваща и създава усещане за динамичност, движение. Основен акцент са големите френски прозорци, през които в помещенията влиза достатъчно естествена светлина. 
Фасадата е от фиброциментови панели и структурна мазилка, парапетите са по архитектурен детайл. Екстравагантната й визия е съчетана с функционално разпределение на помещенията и луксозно изпълнение на общите части. Особено впечатление прави дизайнерската визия на входното фоайе. 
Cappuccino отговаря на всички изисквания на модерния градски човек към неговото жилище: качествено изпълнение, функционално разпределение на пространството, удобство, паркинг, тихо и спокойно място, което все пак да е комуникативно и колкото се може повече зеленина. 
Апартаменти
Предлаганите в сграда Cappuccino апартаменти са с различна квадратура и разпределение. Така всеки клиент може спокойно да избере жилище, което отговаря на нуждите му. 
Самата сграда е на 8 етажа, има и 2 подземни етажа с гаражи и мазета. На първия етаж са разположени магазини. Апартаментите на последните етажи разполагат с просторни тераси, от които се открива прекрасна панорамна гледка. 
Входно фоайе, коридори и стълбища
Входното фоайе е с подчертано дизайнерска визия. Излъчването му е стилно, елегантно. Настилките в коридорите и на стълбището са от естествен камък, а парапетите – по архитектурен детайл. Стените и таваните са изпълнени с гипсови мазилки и латекс. За да се радват обитателите на Cappuccino на повече тишина и спокойствие, коридорите са отделени от стълбището със стъклени врати. Осветлението е с датчик за автоматично включване и изключване. За всеки апартамент е предвидена индивидуална пощенска кутия. 
Подземни гаражи
Жилищна сграда Cappuccino разполага с гаражи на две подземни нива. Достъпът до тях се осигурява от високотехнологичен автомобилнен асансьор с метални иноксови врати с дистанционно управление. Подът на гаражите е изпълнен от шлайфан бетон, с хоризонтална маркировка.
Външна среда 
Сграда Cappuccino има зелен вътрешен двор по парцелни граници и детска площадка с пързалка и люлка. Вертикалната планировка е изпълнена с висококачествени материали и озеленяване от ландшафтен специалист.
Асансьор
Удобство, сигурност, дискретност – сграда Cappuccino разполага с високотехнологичен асансьор с автоматични иноксови врати за 8 лица. Интериорът му е луксозен, тих е и отговаря на всички европейски стандарти за сигурност. Марка Kone.
Звукоизолация
Тишината, спокойствието, уединението са от особена важност за хората, живеещи в големите градове, твърде близо един до друг. Затова в сграда Cappuccino санитарните помещения (с вградени ВиК инсталации), спалните и кухните са преградени едни от други с двойна тухлена стена с каменна вата 5 см по средата или от единична тухлена стена с обшивка от гипсокартон и каменна вата.
Във всички апартаменти, под замазката, се полага високотехнологична звукоизолационна мембрана Fonas Tex с дебелина 2,8 мм. Благодарение на тази модерна технология апартамените са отлично шумоизолирани и от горните, и от долните етажи.
Блиндирани входни врати 
Сигурността на вашия дом е от първостепенно значение за вас, убедени сме в това. Ето защо входните врати в сграда Cappuccino са с метална каса с усилена конструкция, декорирана с интериорна каса с гумено уплътнение. Металното крило е с рамка, усилени панти и специален пълнеж. 
Покритието на вратите се изпълнява с двукомпонентен лак или дървесен фладер. Бравата е със секретен патрон, с три оригинални ключа, девиатор с три шипа и шпионка. 
Всяка врата е с цялостна система за защита, която се състои от три основни елемента: патентована конструкция, заключване с висока степен на сигурност и оригинално декоративното оформление. 
Видеонаблюдение
24 часово видеонаблюдение на външните площи и общите жилищни части гарантира спокойствието и сигурността на всички обитатели на сграда Cappuccino. 
СОТ 
В случай, че желаете да защитите допълнително дома си, можете да се абонирате за услугата СОТ на охранителна фирма. За целта е предвидено окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за монтиране на датчици, предавател и клавиатура.
Начин на изпълнение
Конструкция
Конструкцията е монолитна, скелетно-безгредова, съставена само от плочи, носещи стоманобетонни шайби и колони, което дава свобода за индивидуално разпределение на помещенията в апартаментите, според желанията на клиентите.
Стени
Стените са изпълнени с висококачествени керамични блокове Porotherm N+F  на австрийския концерн Wienerbеrger. 
Вътрешните стени са с размер 12 см, външните – 25 см. Използва се зидарски разтвор на Baumit. Стените и таваните, са завършени с машинна гипсова или варова мазилка. 
Всички външни ръбове от зидарията са защитени с вградени лайсни. Стените и таваните на баните и тоалетните са с варово-циментова мазилка. 
Покрив
Покривът е плосък и скатен, по архитектурен детайл. Включва пароизолация, топлоизолация XPS 15 см, армирана замазка от водоплътен бетон и двупластова немска или италианска хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой.
Прозорци и балконски врати
За добра топло- и шумоизолация сме избрали висококачествена, немска, шесткамерна PVC дограма с троен стъклопакет с нискоемисионно стъкло и PVC дистанционер. Всички отваряеми прозорци и врати са с двуплоскостно отваряне с метален регулируем обков. 
Външните подпрозоречни первази са по архитектурен детайл. Френските прозорци – важен акцент в сградата – пропускат повече естествена светлина в помещенията, което допринася за повишаването на уюта и комфорта. 
Фасади и топлоизолации
Част от фасадата на сградата е изпълнена с цялостна „интегрирана топлоизолационна система” на фирма Baumit – Австрия, включваща 15 см топлоизолационни плочи EPS, армираща стъкло-текстилна мрежа, шпакловъчна маса Klebespachtel, грунд и завършваща структурна мазилка. 
Обръщането към дограмата е с 3 см екструдиран полистирол XPS. Калканните стени са изпълнени с 10 см топлоизолационни плочи EPS. Всички ъгли по фасадата са защитени с ръбоохранители, като над отворите за дограмата и при еркерите, защитния профил е с водооткап.
Отделни части от фасадата са с окачена вентилируема фасада. Системата включва и топлоизолация от каменна вата за окачена фасада и паропропускащо фолио.
Тераси
Терасите са изпълнени:
от горната страна с топлоизолация XPS 5 см, армирана циментова замазка с наклон, италиански или немски хидроизолационен слой с посипка и крайно покритие от гранитогрес и сифони Viega;
от долната страна с „интегрирана топлоизолационна система” на фирма Baumit.
Върху откритите тераси се поставя топлоизолация XPS с дебелина минимум 10 см, водоплътен бетон с наклони и двупластова хидроизолационна система със защитена минерална посипка на горния слой, пласт мозайка 4-5 см, гранитогрес и сифони Viega. 
Допълнително между дограмата и хидроизолацията се полага битумна самозалепваща лента с ширина 10 см.
Парапети
Външните парапети са по архитектурен детайл с триплексово стъкло с минимална височина 105 см.
Настилки 
Подовата замазка е направена с поставени в защитни гофрирани тръби кабели за слабоотокова инсталация и тръби за отоплителни тела. Баните и тоалетните са с изграден водопровод и канализация по проект и под на бетонна плоча с отклонение за канал. 
Инсталации
Отопление и вентилация
Висока енергийна ефективност, комфорт и здравословен микроклимат – това ви предлагаме. Отоплителната инсталация е с петслойни полиетиленови тръби с алуминиева вложка, изтеглени в гофрирани тръби в подовата замазката. Алуминиевите радиатори са монтирани на самостоятелни отоплителни кръгове, свързани към обща колекторна кутия пред апартаментите. Така температурата се регулира индивидуално за всяко помещение. 
Абонатната станция се монтира в подземния етаж и е вързана към топлопреносната мрежа на „Топлофикация София“ ЕАД.
Изградени са вертикални щрангове за отопление. Топломерите са индивидуални, монтирани са в общите коридори. За всеки апартамент централното топлоподаване може да се спира и пуска индивидуално със спирателни кранове. 
Всички бани и тоалетни са със смукателна вентилация с изводи за  индивидуални вентилатори. В баните и тоалетните вентилацията е направена с метални тръби, а останалите й клонове са изпълнени от готови коминни тела. Подземният паркинг е с общообменна принудителна и естествена вентилация.
Водопровод и канализация
Водопроводната система е с вертикални щрангове и хоризонтални разводки от полипропиленови тръби с топлоизолация. За канализацията са използвани дебелостенни PVC тръби, свързана е към канализацията.
Електроинсталации
Електроинсталация е силнотокова, с апартаментни табла, предпазители и дефектнотокови защити на Legrand и Schneider Electric. Гръмоотводна инсталация е на немската фирма Pröpster. 
Кабелна телевизия
Предвидено е вътрешно окабеляване до дневни, кабинети, спални и детски стаи с възможност за избор на доставчик.
Измерване 
За всеки един от апартаментите са осигурени индивидуални измервателни уреди за електроенергия, монтирани извън сградата, водомери за студена и топла вода и топломери в общите коридори. 
Телекомуникации и домофонна система
Във всяка дневна и спалня има телефонни и интернет изводи. Домофоните – също са индивидуални за всеки апартамент, на испанската фирма Golmar.