НАЧАЛО > УЧАСТНИЦИ > Жилищни сгради > ЖИЛИЩНА СГРАДА ”ЛАТИНКА СЕДЕМ”

ЖИЛИЩНИ СГРАДИ

ЖИЛИЩНА СГРАДА ”ЛАТИНКА СЕДЕМ”

ИНВЕСТИТОР:

“Артекс Инженеринг” АД

ИЗПЪЛНИТЕЛ:

“Артекс Инженеринг” АД

КОНСТРУКТОР:

инж. Борис Първанов

АРХИТЕКТ:

”Артекс Проект” ЕООД

АДРЕС:

София, ул."Латинка” 7
ИНФОРМАЦИЯ

ЖИЛИЩНА СГРАДА  ЛАТИНКА СЕДЕМ
СОФИЯ, ул. „ЛАТИНКА” 7
Сграда, вписваща се органично в своята среда и същевременно открояваща се с оригиналността на решенията и класата на изпълнението си. Визия от 21. век в съзвучие с благородната естетика на класическата архитектура. Високи технологии в служба на природосъобразния начин на живот. Престижен адрес на комуникативно място и защитено частно пространство на дома. Ослънченост, откритост, но и непроницаемост за нежелано любопитство... Със своя архитектурен проект и с безупречната си реализация ЛАТИНКА СЕДЕМ отговаря с достойнство на всички тези очаквания към нова сграда в една европейска столица.
Седеметажната сграда (с един подземен за гаражи) влиза в диалог с комплекс СЕКВОЯ на АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, намиращ се в непосредствена близост. Съседството на сградите позволява хармонизирането на средата – цветово, с архитектурни детайли, премислено осветление – и улеснява комплексните грижи за инфраструктурата. Двете сгради споделят влечението към естетика, страняща от сензационното, но бързо демодиращо се, за да изберат чистотата на силует, който винаги ще впечатлява. И все пак, както с всяка сграда на компанията, новата е извоювала своята естетическа автономност.
Фасадата – в голямата си част окачена, от травертин и варовик – излъчва рафинирана простота, за която допринася и финият геометризъм на декоративните линии. Предпочитаните от компанията светли тонове и дискретна игра на нюансите създават предразполагащата аура на цялото. Стъклото придава лекота, въздушност на сградата с огромните прозорци и стъклените парапети на терасите, но същевременно е щит: част от него е с огледален ефект, възпиращ нежелан достъп на погледи отвън. Оригиналното решение на последните нива неизменно кара минувачите да вдигнат поглед нагоре, защото стъклените повърхнини създават ефекта на своеобразна кристална корона и изтънчено завършват цялото.
Озелененото покривно пространство от своя страна е „двор на високо“ и демонстрира умелия подход на АРТЕКС не само да съхранява, но и да умножава зеленината. Благословена от природата, София има своите зелени резерви, но тяхното опазване не означава те да се оставят занемарени, неизползвани и в крайна сметка – недостъпни за хората. В сърцето на динамичния град екоангажиментът се изпълнява с ежедневни грижи за растителността. Самата близост на ЛАТИНКА СЕДЕМ до Борисовата градина напомня на хората за благотворното въздействие на живата природа и усилва тяхната потребност от нея в ежедневието. Специалният екологичен проект, реализиран от АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ, гарантира, че редките за града и така обичани канадски борове и секвои ще бъдат непокътнати. Сградата има и новосъздадена зелена зона, чиито растителни видове са грижливо селектирани и съчетани така, че целогодишно да излъчват свежест, да отморяват и зареждат очите с красота и оптимизъм.
ЛАТИНКА СЕДЕМ напомня и философията на компанията, че качеството на цялото се носи от всеки негов квадратен сантиметър. Борбата срещу безличието и унифицирането на жилищните сгради не може да се води само на територията на фасадата. Уникалната визия, характерът, темпераментът на проекта проличават във всеки детайл. Класата е във всеобхватната естетика и във всепроникващото качество. Фоайетата, стълбищата, площадките, асансьорите, паркингът – всичко е замислено и завършено с взискателността и вещината, традиционно очаквани само от най-„представителните“ части. Волята за безупречност е естествена, като се има предвид, че компанията кани клиентите си да обитават и споделят една одухотворена, жива и артистична среда, а не да се добират до оазиса на своето жилище през компромисни пространства.
ЛАТИНКА СЕДЕМ предлага 21 апартамента, 24 паркоместа, както и зелена площ на разположение на собствениците. Просторните и отлично разпределени апартаменти са тристайни, четиристайни, петстайни и един шестстаен. С тях за пореден път АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ доказва, че оптималните функционални схеми са залогът за успеха на една жилищна сграда. Просторни, светли, без начупени и трудни за обзавеждане зони, жилищата тук са подчинени на ритъма и удобствата на хората. Проектът на компанията отново тръгва „отвътре навън“ – от мисълта за човека в центъра на това пространство, за да създаде около свят, който поддържа духа и подпомага личностната реализация. Принципът „Луксът е лекота“ предполага и невидимото качество на отличните материали и технологии, осигуряващи стабилност и при изключително висока сеизмична активност,  оптимална топло- и шумоизолация, UV-защита. Жилището в ЛАТИНКА СЕДЕМ пести енергийни ресурси, финанси и време, постепенно изпълвайки обитателите си с усещане за сигурност, свобода и хармония. Преди всичко обаче, ЛАТИНКА СЕДЕМ е сграда, построена с уважение и благодарност към своето място в европейската ни столица, на която винаги даряваме най-доброто.  
 

ПРИЛОЖЕНИЯ: