Събитието

КЛЮЧОВИ ДАТИ

 • 20 септември 2019 - старт на процеса за подаване на кандидатурите за Национален конкурс "Сграда на годината 2019"
 • 31 октомври 2019 - краен срок за подаване на кандидатурите за Национален конкурс "Сграда на годината 2019"
 • 10 ноември - 30 ноември 2019 - Журиране
 • 10 декември 2019 - Гала вечеря и церемония по връчване на наградите на Национален конкурс "Сграда на годината 2019"
 • 14/15 декември 2019  - излъчване на церемонията по БНТ (90 минути телевизионно предаване)

Учреден през 2002 година, Национален конкурс „Сграда на годината“ е най-популярното и престижно събитиe в сферата на инвестиционните проекти, строителството и архитектурата в България.
Целта на Конкурса е да отличава най-добрите постижения при реализация на съвременни сградни проекти през съответната година в България, както и свързаните с реализацията им инвеститор, архитект и строител.

Национален конкурс “Сграда на годината” се организира от ГРАДЪТ Медиа Груп и е под патронажа на Министерството на регионалното развитие и благоустройството. Събитието се осъществява  с подкрепата на  индустрията и браншовите организации в областта на инвестициите, проектирането и строителството в България.

Медиен партньор на събитието е БНТ. Церемонията по награждаването на отличените сгради в Национален Конкурс "Сграда на годината" се провежда през месец декември на съответната година и се предвава по Българска Национална Телевизия в навечерието на Коледа всяка година.
БНТ има изключителни права за заснемането и многократното излъчване на телевизионното предване „Сграда на годината 2019“ с продължителност 90 мин.  по безжичен път, по кабелни и други мрежи,в интернет, посредством мобилни платформи ,както и чрез всички други технически способи, изцяло или на части за период от 10 години, считано от 10.12.2019 г на територията на целия свят в ролята му на продуцент съгласно договор между организатора и БНТ от 1.08.2019 г. Планираното първо излъчване на предаването е на 14 или 15 декември 2019 г. по БНТ 1 в следобеден часови пояс.


Търговската марка "Сграда на годината" / Building of the year е собственост на организатора на събитието ГРАДЪТ Медиа Груп / Балпекс ЕООД/ – регистрационен № 49114 от Патентно ведомство на България и не може да се използва от трети лица без изричното писмено съгласие на собственика на търговската марка.

Подробна информация за процеса за кандидатстване в Национален конкурс "Сграда на годината 2019".

  ГЕНЕРАЛЕН СПОНСОР

 • AG Capital

  ЕКСКЛУЗИВЕН ПАРТНЬОР

 • Euromarket

  ЗЛАТЕН СПОНСОР

 • Etem

  МЕДИЕН ПАРТНЬОР

 • БНТ